Elintarvikerekka kaatui järveen Joutsassa – pintapelastajat hakivat kuljettajan

Elintarvikkeita kuljettanut täysperävaunuyhdistelmä kaatui Nelostieltä Joutsansalmeen myöhään maanantai-iltana.

Nelostietä etelän suunnasta tullut yhdistelmä Joutsansalmen sillalle tullessaan ajautui kulkusuunnassaan oikealle, törmäsi kaiteeseen ja kaatui lopulta järveen.

Onnettomuus sattui etelästä tultaessa sillan alkupäässä.

– Yhdistelmä vei mukanaan muutaman suuren puun ja noin sata metriä sillan kaidetta ennen kuin kaatui salmeen, päivystävä palomestari Pentti Partanen kertoi yöllä ennen kello yhtä.

Yksin ajoneuvossa ollut kuljettaja ei päässyt itse ajoneuvon hytistä ulos, mutta pelastuslaitoksen pintapelastajat saivat autettua hänet ulos. Ensihoito tarkisti kuljettajan voinnin.

Ennen nosto-operaatiota yhdistelmä makaa Joutsansalmessa kyljellään. Pelastuslaitos kertoi yöllä, että polttoaineena ollutta dieseliä pääsee valumaan vesistöön ja että ympäristö puomitettin leviämisen estämiseksi.

– Kuljettajan mukaan dieseliä oli 200–400 litraa. Diesel on siitä armollinen, että päiväsaikaan se haihtuu nopeasti, mutta sotkua ja hajua siitä tulee, Partanen sanoi.

Pelastuslaitoksella ei vielä hieman ennen kello yhtä ollut tietoa, yritetäänkö nostoa vielä yön aikana. Nosto aiheuttaa Nelostielle merkittävää liikennehaittaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .