Elohopea laskee nollan alapuolelle ensi yönä koko Suomessa – ajokeli on huono monin paikoin huomenna

Lämpötilojen ennustetaan laskevan pakkasen puolelle perjantain ja lauantain välisenä yönä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Joonas Moilanen. Maan etelä- ja keskiosissa lämpötilat laskevat hieman nollan alapuolelle. Pohjois-Lapissa elohopea voi laskea jopa kymmeneen pakkasasteeseen.

Meteorologin mielestä nämä lämpötilat ovat poikkeuksellisia.

–  Tähän aikaan vuodesta ei ole yleensä näin paljon yöpakkasta, Moilanen sanoo.

Yöpakkaset voivat jäädyttää tienpinnat, ja ajokeli muuttuu huonoksi yön aikana. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä lauantaiaamuna monin paikoin maan länsi- ja eteläosissa sekä Pohjois-Pohjanmaalla.

Lauantaina lämpötilat nousevat monin paikoin 5–10 asteen tuntumaan, mutta Pohjois-Lapissa lämpötilat jäävät alle viiden asteen. Lauantaina voi tulla sadekuuroja, mutta myös aurinko voi pilkahtaa pilvien raosta.

Matalapaine saapuu Suomeen

Suomeen saapuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sadealue, joka pitää lämpötilat plussan puolella. Matalapaine nostattaa lämpötilat Etelä- ja Keski-Suomessa kymmenen asteen paikkeille, kun muualla maassa lämpötilat liikkuvat viiden asteen molemmin puolin. Pohjois-Lapissa voi myös sataa lunta tai räntää.

Sateet väistyvät sunnuntain aikana itään, mutta sateinen sää jatkuu vielä ensi viikollakin.

–  Säätyyppi jatkuu ensi viikolla samanlaisena. Pääosin ollaan plussan puolella, ja myös sateita voi tulla, Moilanen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kuiva alkukesä verottaa satoa – Lounais-Suomessa tilanne on erityisen kurja

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä sinetöi sote-sopimuksen Mehiläisen kanssa

THL: Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja – Suomessa kaikkiaan 22 uutta tapausta

Poliisi tutkii Jyväskylän Vanhan hautausmaan ilkivaltaa hautarauhan rikkomisena ja vahingontekona – ketkä kaatoivat hautakiviä ja repivät ristejä irti?

Suomessa on todettu 22 uutta koronavirustartuntaa, tartuntoja nyt kaikkiaan 7 554

Laukaalainen huvipuistoyrittäjä vannoo korona-aikana elämyspuistojen turvallisuutta – Nokkakivessä poistetaan laitteiden penkkejä käytöstä ja harvennetaan väkeä vuoristoradassa

Helsingin merialueelta löytyi osia ihmisruumiista –  MTV: Kyläsaaren rannalta löydettiin kaksi irtonaista jalkaterää

Uuteenkaupunkiin saapuneella rahtilaivalla useita koronatartuntoja –  yksi toimitetaan ambulanssilla tutkimuksiin, muu miehistö ei poistu laivalta

Mopoilu kiristää nyt tunteita Keski-Suomessa – poliisille sataa uhkaavaa palautetta, partiota heiteltiin miitissä kananmunilla: "Takaa-ajoihin yritetään haastaa, kaikki kuvataan someen"

Alkoholiveroa voidaan korottaa jo ensi vuodeksi – viime vuonna Virosta tuotiin aiempaa enemmän mietoja ja vähemmän vahvoja juomia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.