Elsi Katainen haluaa jatkaa Euroopan parlamentissa

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen (kesk.) lähtee eurovaaliehdokkaaksi ensi kevään vaaleihin. Sen sijaan eduskunta- ja maakuntavaaleihin Katainen ei asetu ehdolle.

Pielavetinen Katainen aloitti työt Euroopan parlamentissa maaliskuussa, kun siihen asti euroedustajana toiminut Hannu Takkula (kesk.) tuli valituksi Euroopan tilintarkastustuomioistuimeen.

Sitä ennen Katainen toimi kansanedustajana yksitoista vuotta. Hän on toiminut myös muun muassa Keskustanaisten puheenjohtajana sekä Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana.

Katainen sanoo päässeensä ripeästi kiinni Brysselin työtapoihin ja saanut vastuulleen "huomattavia tehtäviä".

– Haluan jatkaa vaikuttamistyötä Suomelle elintärkeissä EU-hankkeissa, joiden käsittely ei pääty tähän vaalikauteen. Esimerkiksi päätökset EU:n monivuotisesta rahoituskehyksestä, yhteisen maatalous- ja aluekehityspolitiikan tulevaisuudesta sekä vapaakauppasopimuksista siirtyvät seuraavan EU-parlamentin työpöydälle.

– Olen äärimmäisen motivoitunut tekemään töitä Euroopan parlamentissa, sillä EU:ssa voi vaikuttaa koko Suomen elinvoimaan ja EU:n tulevaisuuteen, Katainen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .