Elvytyskään ei auttanut: sähkölinja koitui Joppe-haikaran kohtaloksi Pihtiputaalla

Valtakunnallista huomiota lintubongareiden keskuudessa saanut Pihtiputaalla talvehtinut kattohaikara Joppe on löytynyt kuolleena.

Lintua pihapiirissään ruokkinut Pentti Hytönen ihmetteli sunnuntaina aamulla, kun Joppea ei kuulunut totuttuun aikaan aamuseitsemän jälkeen aamupalalle. Lintu löytyi hetken päästä läheisten sähkölinjojen alta.

– Lintu oli vielä lämmin ja sitä yritettiin elvyttää, muttei se tuottanut tulosta. Hieno tarina päättyi nyt näin, linnusta huolehtinut Hytönen harmitteli sunnuntaina puoliltapäivin.

Hytönen suunnitteli yhdessä naapurinsa Reino Rasin kanssa pelastavansa linnun pakkasen alta navettaan. Pakkanen ei kuitenkaan aiheuttanut lopulta ongelmia, vaan lintu oli pärjännyt kylmässäkin Hytösen mukaan hyvin.

Sunnuntaina löydettäessä Jopen siivet olivat ehjät, eikä muitakaan merkkejä sähköiskun saamisesta ollut ulkoisesti nähtävillä. Hytönen arveleekin linnun kaulan murtuneen sen ottaessa osumaa linjaan.

– Useamman kerran päivässä se teki lentoharjoituksia, mutta aina niin korkealla, ettei osattu arvata, että se linjaan lentäisi.

Uudenvuodenpäiväksi perjantaiksi 1. tammikuuta paikalle ennakoitiin lintubongareiden vaellusta, ja paikalla Hytönen laskikin käyneen päivän aikana 150 henkeä.

– Edelleen väkeä tulee ja tänä aamuna olen sitten joutunut kertomaan, mikä on tilanne.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .