Ely-keskuksen mukaan Kannonkosken Öijanniemen kaava ei turvaa rantojensuojeluohjelman tavoitteita

Ely-keskuksen mukaan Kannonkosken Öijanniemen rantakaavaehdotus ei turvaa rantojensuojeluohjelmassa asetettua tavoitetta turvata alueen arvokasta järviluontoa ja säilyttää alueella rakentamattomia rantoja. Lisäksi elyn kaavaehdotusta koskevassa lausunnossa todetaan, että ranta-alueelle rakentaminen aiheuttaa haittoja Natura-alueen linnustolle. Haitalliset vaikutukset eivät kuitenkaan lausunnon mukaan ole merkittäviä.

Kunta kaavailee kaavamuutoksen avulla Öijanniemeen matkailupalvelualuetta, jossa olisi tontteja myös vakituiseen ja loma-asumiseen. Rantatontteja ei ole, mutta osa tonteista ja kaksi yhteiskäyttöön tarkoitettua rantasaunaa on piirretty rantojensuojeluohjelman sisälle.

Öijannieman rantakaavaan on jätetty myös yksi, 33 hengen allekirjoittama muistutus. Siinä vaaditaan, että kunta muuttaa kaavaluonnosta niin, että suojellut rannat pysyvät luonnontilaisena. Rannat kuuluvat rantojensuojeluohjelmaan ja allekirjoittajien mielestä alue hiekkarantoineen ja metsineen ovat Kannonkosken maisemallinen helmi ja merkittävä virkistyskohde. Toteutuessaan rakentaminen suojelualueelle olisi muistuttajien mielestä erittäin vahingollista alueen maisema-arvoille ja vapaalle virkistyskäytölle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .