Ely-keskus ymmällään oudoista taajamakylteistä – Poistetaan ensi viikolla

Keski-Suomen ely-keskus käy poistamassa Vaajakoskelle ilmestyneet omatekoiset taajamakyltit ensi viikolla. Aluevastaava Timo Hyvönen ely-keskuksesta kertoo, ettei omapäisesti tuunattujen Vaajakoski-kylttien poistamisella ole kiire, koska niistä ei aiheudu liikenteelle vaaraa.

Vaajakoskelle saapuvat tai sen ohi kulkevat ovat jo useita päiviä kummastelleet taajamakylttejä, joissa Jyväskylä-tekstin päälle on teipattu Vaajakoski-teksti. Hyvönen kuuli asiasta ensimmäisen kerran torstaina, kun KSML.fi julkaisi aiheesta jutun. Kylttejä on nähty ainakin Hupelin, Kaunisharjun ja moottoritien suunnasta tultaessa.

– Jyväskylä kai niissä pitäisi lukea. Jonkinlaista ilkivaltaa tämä varmaan on, Hyvönen toteaa.

Hyvösen mukaan Vaajakoskelle saapumisesta ilmoitetaan sinipohjaisella kyltillä. Taajamamerkin kyltissä sen sijaan pitäisi lukea Jyväskylä.

Urakoitsija ehtinee normaalikierroksellaan Vaajakoskelle ensi viikolla. Silloin selviää, riittääkö kylttien puhdistaminen vai pitääkö ne vaihtaa.

– En tiedä, onko merkin pinnassa oleva kalvo kunnossa vai ei. Jos siinä on käytetty tehokasta liimaa, kalvo saattaa vaurioitua, jolloin merkkikin on pilalla, Hyvönen sanoo.

Leivonmäellä vähän vastaavaa

Hyvönen ei ole kuullut vastaavasta taajamakyltin tuunaamisesta aiemmin. Sen sijaan hän on kuullut, että kuntaliitoksen jälkeen entisen Leivonmäen rajalla sotkettiin ilmeisesti protestiksi Joutsaan saapumisesta ilmoittavia liikennemerkkejä. Vaajakosken tapausta on arveltu ainakin jonkinlaiseksi Jyväskylää vastaan suunnatuksi protestiksi.

Muutenkaan liikennemerkkien töhriminen ei ole tyypillisintä ilkivaltaa, jota ely-keskus kohtaa.

– Bussikatosten lasien rikkominen on ehkä tavallisinta ja kalleinta. Varsinkin vanhalla Vaajakoskentiellä se oli aiemmin todella suuri ongelma, Hyvönen sanoo.

– Liikennemerkeistä ei töhryjä oikein voi pestä pois, joten ne menevät vaihtoon. Meluseinien ja betonipintojen maalauksia voidaan pestä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .