Emma Kari ei asetu ehdolle vihreiden puheenjohtajaksi – toivoo Pekka Haaviston asettuvan kilpaan mukaan

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari toivoo, että puolueen entinen puheenjohtaja Pekka Haavisto asettuu ehdolle vihreiden puheenjohtajaksi. Haavisto on sanonut harkitsevansa ehdokkuutta.

– Meillä on tällä hetkellä kuitenkin jo hyvin pätevä ehdokas, ja Pekka Haavisto on kertonut vielä harkitsevansa. Toivon tietenkin itse, että hän on myös ehdolla lauantaina, kun asiasta päätetään, Kari sanoi STT:lle.

Tällä hetkellä vain kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto on ilmoittanut olevansa ehdolla puheenjohtajaksi. Vihreät valitsevat Touko Aallon seuraajan puolueen puheenjohtajaksi lauantaina puoluevaltuuskunnan kokouksessa.

– Puolueen kannalta on tärkeintä, että saadaan uusi ihminen ruoriin ja päästään tekemään töitä vaaleja varten.

Kari ei nimeä omaa suosikkiehdokasta.

– En ota ihmiseen kantaa. Minulla on täysi luottamus meidän puoluevaltuuskuntaan. Meillä on tällä hetkellä sellainen porukka, joka ajattelee täysin pelkästään yhteistä etua, ja mikä on se ratkaisu, jolla parhaiten pystytään valmistautumaan kevään vaaleihin.

Haaviston vastausta tuskin saadaan ennen perjantaita. Hän on tuolloin palaamassa matkaltaan Afrikan sarveen, kertoo eduskunta-avustaja Jeri Aalto.

Monet torjuneet ehdokkuuden

Vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö ilmoitti eilen, ettei lähde ehdolle ja että jättää eduskunnan keväällä. Hän harkitsee pyrkimistä europarlamenttiin.

Varapuheenjohtaja Maria Ohisalo, joka on ollut puoluejohtajan paikalta vetäytyneen Touko Aallon sijaisena, kieltäytyi tehtävästä maanantaina. Myös ex-kansanedustaja Oras Tynkkynen ja ensimmäisen kauden edustaja Olli-Poika Parviainen ovat tällä viikolla ilmoittaneet, etteivät ole käytettävissä.

Kari kertoo, että myös ajankohta vaikutti hänen päätökseensä jättäytyä kisasta sivuun.

– Puolitoista vuotta sitten hain puheenjohtajaksi, koska uskoin pystyväni tarjoamaan puolueelle arvojohtajuutta uusilla kasvoilla ja vahvalla kasvustrategialla. Nyt vaaleihin on enää alle puoli vuotta. Vihreät tarvitsevat johtoon tunnetumman kasvon, hän kertoo tiedotteessa.

Kari kirjoittaa, että näkee ensi kevään vaalit ilmastovaaleina, joissa vihreillä on mahdollisuus muuttaa tämän maan suunnan.

– Löysän ilmastopuheen ja tyhjien lupausten sijaan tarvitaan tekoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pulu tärskäytti yhdestä ikkunalasista läpi mutta ei enää toisesta – jäi jumiin ikkunoiden väliin, kunnes palokunta pelasti

Talvikausi lähenee Laajavuoressa – ensilumenlatu voi avautua jo ensi viikolla, laskettelukausi pitenee kuukaudella

Harjavallan rikosepäily koveni: Teinityttöä epäillään murhan yrityksestä

Presidentti Niinistö tapasi Japanin pääministerin – keisari Naruhiton kruunajaiset huomenna

Miestä puukotettiin asunnossa Pupuhuhdassa – 21-vuotiasta naista epäillään tapon yrityksestä

Johan Bäckman esitteli pronssisoturia MV-oikeudenkäynnin aluksi – syyttäjän mukaan hän ja MV-julkaisun perustaja tekivät toimittaja-kirjailijan elämästä piinaa

Nainen harmistui, kun sakko napsahti tuulilasiin kuuden minuutin kauppareissulla – yhä useamman kaupan parkkiaikaa rajoitetaan kiekoilla Jyväskylässä

Näin liikkumissuositukset muuttuivat: Jo kahvikupin hakemisesta löntystellen saa liikkumispisteitä

Yön uutiskooste: Joka neljäs nuori on kokeillut sähkötupakkaa, EU valmis siirtämään brexitin takarajaa helmikuulle

Yläkouluun menevistä tytöistä 70 prosenttia saanut papilloomarokotteen – paikalliset erot suuria

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.