Enemmän tilaa, vähemmän mäkiä – Palokkaan valmistui runsas kilometri baanaa

Pala Jyväskylään suunnitteilla olevaa pyöräväylien eli baanojen verkostoa on valmistunut. Seppäläntielle ja Ritopohjantielle sijoittuvaa baanaosuutta on parannettu välillä Ukonniementie–Heinäojantie. Urakan valmistumista juhlistettiin avajaistilaisuudessa keskiviikkona.

Nyt valmistunut baanaosuus on käytännössä toteutettu kunnostamalla olemassa oleva kevyen liikenteen väylä pyöräilyn ja kävelyn kannalta suotuisammaksi. Väylä on levennetty 4,3-metriseksi, ja sen kulkureittiä on hieman muutettu. Heinälammintien risteyksen kohdalla väylä on kohotettu alikulkutunnelin tasolta autotien tasolle, mikä tasoittaa ylämäkiä.

Kunnostettu osuus on pituudeltaan runsaan kilometrin mittainen. Se on osa 6,6 kilometrin mittaista Pohjoisbaanaa, joka on yksi yhdeksästä Jyväskylään suunnitellusta baanasta.

Pohjoisbaanan rakentamisessa edetään seuraavaksi Ritopohjantietä kohti Palokan keskustaa. Urakan seuraava vaihe on Heinäojantieltä Palokanorteen asti ulottuva osuus, jonka suunnittelutyö alkaa syksyn aikana.

Tätä osuutta on alustava tarkoitus päästä rakentamaan ensi vuonna. Kunnostustöiden ennakoidaan kestävän kaksi vuotta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .