Energia-alan lakonuhka väistyi, osapuolet hyväksyivät sovintoehdotuksen

Sähkö-, energia-, ICT- ja verkostoalojen lakonuhka peruuntuu. Työriidan osapuolet ovat hyväksyneet sovittelija Jukka Ahtelan sovintoehdotuksen.

Alaa uhkasi kolmen päivän lakko, joka olisi alkanut maanantaina. Voimassa on ollut helmikuun alusta ylityökielto, joka päättyy nyt.

Syntynyt sopimus on 25 kuukauden mittainen ja voimassa maaliskuun 2020 loppuun. Sopimus sisältää yhteensä 3,3 prosentin palkankorotukset.

– Olemme tyytyväisiä, että tahmeasti edenneet neuvottelut saatiin vihdoin päätökseen ja alalle uusi työehtosopimus. Sovittelijan ehdotus on yleisen linjan mukainen, ja siihen sisältyy sellaisia elementtejä, joiden varaan voidaan rakentaa liittojen välistä tulevaa yhteistyötä, sanoi Palvelualojen työnantajat Paltan työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara tiedotteessa.

Työriidan osapuolina olivat Paltan ja Energiateollisuuden lisäksi Sähköalojen ammattiliitto ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

JHL kuvasi neuvotteluja pitkiksi ja vaikeiksi. Liiton mukaan se haki neuvotteluissa korjauksia muun muassa alan palkkausjärjestelmään ja luottamusmiesten asemaan.

– Sovintoratkaisussa edistyttiin keskeisimmissä kysymyksissä, vaikka kokonaisuus ei kovin laaja paketti olekaan, JHL:n pääneuvottelijana toiminut sopimustoimitsija Kari Lehtinen kommentoi.

Energia-alan sovintoesitykseen odotetaan vastauksia