Ennätysarvonta kaatoi Veikkauksen sivut

Veikkauksen verkkosivut jumiutuivat sunnuntai-iltana heti sen jälkeen, kun historian suurin potti oli arvottu. Arvonnan jälkeen sivut hidastelivat, eikä niistä päässyt katsomaan omaa pelitiliä tai tarkistamaan, oliko illan kierroksella tullut voittoa.

Myöhemmin illalla Veikkauksen sivuille ilmestyi tieto, että sivuilla on maanantaihin puoleen päivään asti käyttökatkos.

Veikkauksen tiedotuspäällikkö Riitta Nissi sanoi, että sivut takkuilivat aluksi poikkeuksellisen suuren käyttäjämäärän vuoksi. Kävijöitä oli noin kaksinkertainen määrä tavalliseen sunnuntaihin verrattuna.

Sunnuntai-iltana Veikkauksen sivuille suoritettiin lisäksi ennalta suunniteltu järjestelmäpäivitys, mikä esti pelituloksien tarkastelun ja nettipelien pelaamisen.

- Nettisivuilla oli hidastumista heti lottoarvonnan jälkeen, mikä johtui siitä, että niin moni halusi käydä tarkistamassa oman voittonsa yhtä aikaa, Nissi sanoi.

Nissin mukaan järjestelmäpäivitys tehdään Veikkauksen verkkosivuille 3-4 kertaa vuodessa. Järjestelmäpäivitys tehdään yleensä sunnuntaisin, koska silloin verkkosivuilla on Nissin mukaan vähiten käyttäjiä.

- Järjestelmäpäivitysten ajankohdat päätetään aina kuukausia aiemmin. Siinä on niin monenlaisia kohtia, että sen siirtäminen olisi ollut liian vaikeaa. Se oli valitettava yhteensattuma, että tällä kertaa päivitys osui juuri suurimman arvonnan kohdalle. Toisaalta emme voi vaikuttaa siihen mitenkään, koska pottien suuruudet ratkeavat aina viikkoa ennen arvontaa.