Ennätyskalalistalla yksi vonkale Keski-Suomesta - katso lista

Ennätyskalalautakunta on hyväksynyt kirjoihinsa yhdeksän uutta Suomen ennätystä. Uusiin ennätyksiin mahtuu muun muassa yli 14-kiloinen kuha.

Viime toukokuussa Etelä-Hämeessä kalastajansa uistimeen tarttunut kuha painoi 14,09 kiloa. Muita uusia ennätyseväkkäitä ovat myös esimerkiksi 1,124 kilon sulkava ja 168 gramman mustatäplätokko.

Pienistä alle sata grammaa painavista lajeista ennätykset kirjataan pituuden mukaan. Uusia ennätyskaloja ovat sisäveden nahkiainen, jolle oli kertynyt mittaa 23,5 senttiä ja 14,7 sentin piikkisimppu. Konneveden kivennuoliaisella oli mittaa 18,8 senttiä.

Ahvenennätys on edelleen Ahvenanmaalla Kökarin kunnassa, josta saatiin 2,87-kiloinen kyrmyniska vuonna 2010. Suurin hauki on Iin Oijärvestä vuonna 2009 verkolla saatu 18,8 kiloinen vonkale. Keski-Suomen vesistöistä on nostettu yksi ennätyskala; 18,7-senttinen kivennuoliainen Konneveden Kellankoskelta syyskuussa 2007.

Rekisteriin on kelpuutettu tällä vuosituhannella pyydetyt kalat. Listalla on 76 kalalajia ja kuusi rapulajia.

Koko ennätyskalalautakunnan lista on luettavissa alla olevasta linkistä (lista aukeaa PDF:nä).

Saitko saalista? Keskisuomalainen kerää maakunnan parhaita kalajuttuja ja kuvia talven kalansaaliista. Katso lähetysohjeet tästä linkistä.