Ennätysmäärä naisia haki asepalvelukseen

Naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen on hakenut tänä vuonna ennätysmäärä naisia. Hakijoita oli yhteensä 818 kappaletta, kun taas edellinen ennätyslukema kirjattiin vuonna 1995. Tuolloin hakijoita oli 793.

Vuoden 1995 suosiota kasvatti se, että naisten vapaaehtoinen asepalvelus tuli tuolloin mahdolliseksi.

Vähiten naishakijoita asepalvelukseen oli vuonna 2006, jolloin naisia haki yhteensä 430 kappaletta. Viime vuosina vapaaehtoisen asepalveluksen suosio on kasvanut naisten keskuudessa.

Tänä vuonna eniten hakijoita ilmoittautui Kainuun Prikaatiin, jonne pyrki 113 naista. Karjalan Prikaatin haki 111 naista, Porin Prikaatiin 97 ja Kaartin Jääkärirykmenttiin 95. Alueellisesti eniten hakijoita oli Helsingissä.

Aluetoimistoissa järjestetään huhtikuussa valintatilaisuudet, joissa naiset määrätään palvelukseen pääsääntöisesti vuoden 2015 tammi- tai heinäkuun saapumiserään. Osa hakijoista voidaan sijoittaa myös tulevan heinäkuun saapumiserään.

Reservistä löytyy tällä hetkellä kaiken kaikkiaan yli 6 000 naista, noin 70 prosenttia heistä on saanut johtajakoulutuksen. Seuraavan kerran naiset voivat hakea vapaaehtoiseen asepalvelukseen 1.3.2015.