Ennakkoilmoituksen vaalirahoistaan jätti 72 ehdokasta

Kaikkiaan 72 eurovaaliehdokasta jätti vapaaehtoisen ennakkoilmoituksen kampanjarahoituksestaan ja -kuluistaan. Ehdokkaita vaaleissa on yhteensä 241.

Ennakkoilmoituksen jättöaika Valtiontalouden tarkastusvirastoon päättyi tänään. Ahkerimpia ennakkoilmoituksen tekijöitä olivat vihreät, joiden ehdokkaista yhtä vaille kaikki tekivät ilmoituksen.

Kokoomuksesta vain neljä ehdokasta ja keskustastakin vain kahdeksan ehdokasta teki ennakkoilmoituksen. SDP:n ehdokkaista ilmoituksen jätti puolet eli 10, vasemmistoliiton ehdokkaista yli puolet eli 13. RKP:stä ilmoituksen jättäneitä oli yhdeksän.

Perussuomalaisten kymmenestä ehdokkaasta ennakkoilmoituksen teki vain kaksi ja kristillisdemokraattien niin ikään kymmenestä ehdokkaasta viisi eli tasan puolet. Myös parin pienpuolueen ehdokkaat jättivät ilmoituksia.

Eniten rahaa on ennakkoilmoituksen jättäneistä käyttänyt kokoomuksen Ukko Metsola, joka ilmoittaa kuluikseen 111 756 euroa. Lähes samaan yltää vasemmistoliiton Kyösti Suokas, joka on käyttänyt ilmoituksensa mukaan 108 368 euroa. Keskustan ykkönen on Hannu Takkula, jonka kulut yltävät 98 000 euroon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Oulun sataman läheltä vedestä löytyi kuollut ihminen

Syyttäjä: United Brotherhoodin johtaja määräsi kymmenien kilojen amfetamiinikaupasta – paluumatkalla Jyväskylästä autosta löytyi 12 000 euroa ja jakelulista

Katso riemukas kuvasarja: Nuoret oriit pääsivät laitumelle Saarijärven Lannevedellä – ilo otettiin heti irti

Turvakotien asiakasmäärä jatkoi kasvuaan viime vuonna – suurin osa asiakkaista on kokenut väkivaltaa kauan

United Brotherhoodin liivit katosivat myös Keski-Suomesta – Helvetin enkeleiden tulosta maakuntaan ei viitteitä: "Henkilöt eivät ole hävinneet ja heitä on ollut rikostutkinnan kohteina"

Matalikkoon ajautunut purjevene hinattiin satamaan Jyväskylässä

Hammaslääkäri Ömer Acar, 31, sai jo lapsuudessa taloustiedon oppitunnin – "Isä otti setelit käteensä ja näytti konkreettisesti, mitä niille tapahtuu"

Jyväskylässä joudutaan ensi vuonna tekemään vaikeita talouspäätöksiä – kysyimme valtuustoryhmiltä, korottaisivatko ne veroja vai karsisivatko palveluja

Yön uutiskooste: Koronarajoitukset lievenevät Suomessa, tänään voimaan astuva laki tuo 50 uutta liikennemerkkiä, suomalaiset saavat matkustaa jälleen Viroon

Jyväskylä, Lahti ja Kuopio älähtivät joukkoliikenteen miljardituen kohdistamisesta: Ohisalo kiistää, että olisi esittänyt tukea vain kuudelle suurimmalle kaupungille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.