Ennuste: Loppiaisen aurinko paistaa täydeltä taivaalta

Niin pakanallisessa kuin kristillisessäkin perinteessä loppiaisena on juhlittu valon tuojaa. Olitpa kristitty tai pakana, tänä loppiaisena on hyvä syy ja mahdollisuus nauttia auringon valosta taivaan täydeltä – ainakin monin paikoin Keski-Suomessa.

Ilmatieteen laitos ennustaa Jyväskylään pilvetöntä pakkassäätä maanantai-illasta aina loppiaistiistain ja keskiviikon väliseen yöhön. Tänä talvena harvinaisen pitkä pilvetön jakso saattaa kestää siis jopa puolitoista vuorokautta. Ilmatieteen laitos ennustaa loppiaisesta aurinkoista tai puolipilvistä koko Keski-Suomeen.

Samalla myös pakkanen kiristyy huomattavasti niin, että tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Keski-Suomessa saattaa rikkoutua 25 pakkasasteen raja. Maanantai ja loppiainen ovat kylmiä päiviä koko maassa ja aurinko voi näyttäytyä monissa osissa maata.

Loppiaisen liikenteen pitäisi sujua normaalissa talvisäässä. Ajokeli saattaa heikentyä keskiviikkona, kun lumisade voi jälleen alkaa monin paikoin maata. Pakkasten odotetaan hellittävän huomattavasti keskiviikosta alkaen.

– Tuulet ovat rauhoittuneet, mutta viikon puolivälissä keskiviikkona tulee lännestä sateita ja tuulet voimistuvat, kertoo päivystävä meteorologi Helena Laakso.

Varsinkin perjantai voi olla tämän hetken ennusteen mukaan räntäinen ja sateinen päivä Keski-Suomessa.

Lunta on tällä hetkellä lähes koko maassa. Rannikkovyöhykkeellä lunta on vain joitakin senttejä, mutta esimerkiksi maan keskiosassa sitä voi olla jopa 30 senttiä. Lapissa lunta on monin paikoin yli puoli metriä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .