Ensihoitajat haluavat auttaa: Neulovat sukkia vastasyntyneille ja vanhuksille

Villasukkakampanjan taustalla on Lanssaria haukotuttaa -niminen sosiaalinen verkosto, johon kuuluu tuhansia ensihoitajia ja ensihoidosta kiinnostuneita ihmisiä. Sosiaalisen verkoston toiminnassa näkyy myös huumori, sillä se on tärkeä keino selviytyä rankasta työstä. Verkostolla on sosiaalisissa medioissa yli 10 000 seuraajaa.

Yhteisöön kuuluu olennaisesti myös hyväntekeväisyyden tekeminen. Yhteisön kautta on järjestetty esimerkiksi keräys vammautuneille rauhanturvaajille yhdessä Suomen Tietoturva Oy:n kanssa. Keräystuotto oli 3000 euroa. Lisäksi vanhusten ulkoiluttamiseen on toisen kampanjan yhteydessä luovutettu 1000 euroa.

Keski-Suomi aktivoitumassa

Tällä hetkellä yhteisöllä on käynnissä villasukkakampanja, jossa ensihoitajat neulovat villasukkia niitä tarvitseville. Aluksi neulomiskilpailu järjestettiin vain ryhmän sisällä. Lopulta sukkia tuli niin paljon, että kilpailu päätettiin laajentaa valtakunnalliseksi hyväntekeväisyyskampanjaksi.

– Jokainen ensihoitaja on varmasti työyhteisössään tavannut sen yhden neuroottisen neulojan, joka yövuorossa saattaa lepäämisen sijasta esimerkiksi neuloa villasukkia. Pian huomattiin, että näitä tekijöitä oli useampi kymmenen. Rupesimme kasaamaan sukkia ja lahjoittaa niitä oman asuinalueen tarvitseville ihmisille, kertoo Keski-Suomen alueen kampanjan koordinaattori Julia Hakkarainen.

Hakkarainen toivoo yhdessä Keski-Suomen toisen vastaavan Susanna Jauhiaisen kanssa, että Keski-Suomen ensihoitajat innostuisivat mukaan.

– Sukkia lahjoitetaan kaikille avuntarvitsijoille. Paikka voi olla mikä vain, esimerkiksi keskola, vastasyntyneiden teho, ensi- ja turvakoti tai veteraanikoti, Jauhiainen kertoo.

Ja jos joku muu kuin ensihoitaja haluaa lahjoittaa villasukkia, on sekin mahdollista.

– Ensihoitajat ovat yhteisöllistä porukkaa ja puhaltavat paljon yhteen hiileen monissa asioissa. Tämä kaikki tapahtuu työn ulkopuolella, me haluamme tehdä hyvää, Hakkarainen sanoo.

Keski-Suomen alueen kampanjan koordinaattoreihin voi olla yhteydessä sähköpostilla suski.83@hotmail.com. Sähköpostitse voi tiedustella, kuinka kampanjaan voi osallistua.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .