Ensimmäiset partioylioppilaat valmistuvat – kiinnostus Pihtiputaan erikoislinjaa kohtaan kasvaa edelleen

Pihtiputaan lukion ensimmäiset partioylioppilaat valmistuvat lauantaina. Kuusi partio- ja johtajalinjan käynyttä painaa päähänsä ylioppilaslakin, lisäksi valmistuu kaksi lukion oppimäärän suorittanutta. Kiinnostus linjaa kohtaa kasvaa edelleen, kevään yhteishaussa hakijoita linjalle oli ennätysmäärä, 17 opiskelijaa.

– Mukana on niin paikkakuntalaisia kuin muualtakin Suomesta tulevia, partiolinjan johtaja Taina Asikainen kertoo.

Lukion käyminen partio- ja johtajalinjalla ei edellytä opiskelijalta partiolaisuutta.

– Partio on kyllä vahvasti mukana, mutta meillä on esimerkiksi opiskelija, joka toimii aktiivisesti 4H-järjestössä, Asikainen kertoo.

Aktiivisuus onkin avainsana partiolinjan käymiselle. Asikaisen mukaan linja sopii opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä ja toiminnallisuudesta.

– Partiolinjan käyminen vaatii sitoutumista. Linjatunteja on lukujärjestyksessä neljänä päivänä viikossa, mutta moni projekti vaatii enemmän aikaa kuin vain lukujärjestykseen merkityt tunnit.

Mutta vaikka opinnot haukkaavat aikaa, ovat ne opiskelijoiden mielestä sen arvoisia.

– Moni opiskelija on sanonut, että hienointa on ollut ryhmä, jonka kanssa toimitaan tiiviisti yhdessä. Itse pidän tärkeänä myös itsensä tuntemiseen liittyviä asioita, opiskelijat löytävät omat vahvuutensa ja uskaltavat luottaa niihin, Asikainen miettii.

Opinnot partio- ja johtajalinjalla koostuvat erilaisista teemoista. Ensimmäinen lukiovuosi aloitetaan itsensä johtamisen kokonaisuudella, jonka aikana linjan opiskelijat tutustuvat toisiinsa ja etsivät omia vahvuuksiaan.

– Heti syksyllä järjestetään linjan oma retki, jonka aikana porukka tutustuu toisiinsa, Asikainen kertoo.

Opinnot jatkuvat johtamisen, viestinnän ja yrittäjyyden kokonaisuuksilla.

– Opintojen aikana tehdään erilaisia projekteja, partiolinjalaiset ovat vastanneet muun muassa Sibelius-akatemian joulushown järjestelyistä Pihtiputaalla.

Kansainvälisyys muodostaa oman kokonaisuutensa. Pihtiputaan lukio on päässyt ainoana keskisuomalaisena lukiona mukaan syksyllä käynnistyvään opetushallituksen tukemaan FinAl 2.0 -kehityshankkeeseen. Hankkeessa kusi lukiota eri puolilta Suomea suunnittelee yhteistyössä Kanadan Albertasta tulevien opiskelijoiden ja opettajien vierailua Suomeen lokakuussa. Toukokuussa 2019 suomalaiset lähtevät vastavierailulle Kanadaan.

– Meillä on jo aiemminkin ollut yhteistyötä Kanadaan, tavoitteena on, että kaikki halukkaat pääsevät opintojen aikana reissuun, Asikainen kertoo.

Lukion kevätjuhlassa ensimmäiset partiolinjan ylioppilaat huomioidaan muun muassa juhlapuhujan valinnalla. Puheen tulee pitämään Suomen Partiolaisten kasvatusjohtaja Timo Sinivuori.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .