Ensimmäistä kertaa rapujuhlissa? Näillä vinkeillä syöt saksiniekkoja kuin vanha tekijä

Rapujuhliin kutsun saanut ensikertalainen on usein kauhuissaan: miten saksiniekkoja syödään, ettei pyrstö lennä naapurin juomalasiin?

Ravustuskausi on käynnissä ja rapujuhlia on luvassa pitkin elokuuta. Ensimmäisiin rapujuhliin kutsun saanut on usein kauhuissaan: miten saksiniekkoja syödään, ettei pyrstö lennä naapurin juomalasiin? Tässä Alkon nettisivuilleen kokoamat vinkit ravunsyöntiin, joilla luvataan myös ensikertalaisen onnistuvan:

- Irrota sakset. Ota niistä tukeva ote ja katkaise ensimmäisen nivelen kohdalta. Ime ja pureskele nivelestä liha ja mehu.

- Katkaise rapuveitsen kärjessä olevalla reiällä saksien päät. Irrota pienempi saksenosa ja imaise mehut.

- Avaa suuri saksenosa reunan veitsellä ja kaiva sisällä oleva liha ja nosta leivälle.

- Katkaise ravun pää veitsellä silmien takaa.

- Irrota selkäpanssari ja kaavi panssarin sisäpinnan rapuvoi ja syö se. Tartu peukalolla ja etusormella pääpuolessa oleviin nystyröihin ja nykäise, näin saat kitkerän sappirakon pois.

- Irrota pyrstö keskiruumista vääntämällä. Tartu kiinni ravun jaloista, imeskele keskiosan mehu ja syö naarasravun mäti.

- Leikkaa pyrstön panssari sivusta auki ja irrota liha kokonaisena.

- Halkaise pyrstön lihas ja poista veitsen kärjellä keskellä oleva tumma suoli. Pane lihat leivän päälle ja nauti leipä, kun olet saanut sen peitettyä ravunlihalla.

... ja jos se pyrstö lentää naapurin lasiin, ei hätää. Se on sallittua, niin kuin muukin sotkeminen. Jos valkoinen pöytäliina on juhlien jälkeen puhdas, ne eivät ole olleet kunnon juhlat.