Vuonna 1972 perustettu opiskelijaravintola koki muodonmuutoksen – tältä se näyttää nyt

Uudistettu Rentukka aukesi maanantaina remontin jäljiltä Jyväskylän Kortepohjassa. Erityisen hyvän vastaanoton sai uusi opiskelijahintainen Sonaatin lounasravintola, jota ylioppilaskylään on toivottu vuosien ajan. Kaikille avoin ravintola on auki viikon jokaisena päivänä.

Rentukassa on lisäksi pääosin kylän asukkaille suunnatut kuntosali sekä opiskelu- ja harrastustilat. Huhtikuusta alkaen myös muut opiskelijat pääsevät Rentukan kuntosalille Korkeakoululiikunnan lukukausimaksulla.

Vanhempi polvi muistaa Rentukan anniskeluravintolana, jonne tultiin 1970–1980-luvuilla kauempaakin. Kun Kävelykatu Jyväskylän keskustassa avattiin, nuoriso siirtyi sinne juhlimaan. Kesäkuussa 1972 perustetusta Rentukasta tuli lähiöpubi.

Nykyopiskelijat tuntevat vanhempiensa kertomat legendat, mutta eivät kaipaa yökerhoa alakertaansa. Tietotekniikkaa opiskeleva Erno Seppänen, 23, ja psykologiaa opiskeleva Satu Anttila, 21, kertoivat toivoneensa, että yo-kylästä olisi saanut opiskelijalounasta jo heidän muuttaessaan sinne. Seppänen on asunut kylässä kaksi ja puoli vuotta, Anttila puolitoista.

– Ehdin käydä Rentukassa yksissä bileissä ennen kun se suljettiin. En kaipaa yökerhoa Kortepohjaan, sillä keskustassa ja Opinkivellä Seminaarinmäellä on tapahtumia riittävästi, Seppänen totesi.

– Ravintola sen sijaan on tosi toivottu juttu ja ensivaikutelma on täydellinen. Täällä ei ole tarjottimia, mikä luo vaikutelman korkeasta tasosta. Ala-aulan oleskelutilakin näytti viihtyisältä. Katsoin heti, mitä lautapelejä siellä on, hän pohti.

"Tosi nätti ravintola"

Opiskelijat löysivät heti avajaispäivänä tiensä myös Rentukan opiskelutiloihin. Erityisesti tietokoneilla varustettu hiljainen opiskelutila täyttyi nopeasti.

Kasvatustieteitä opiskelevalla Sonja Nymanilla, 27, ei ole enää juuri läsnäolopakollisia kursseja, mutta hän on tottunut opiskelemaan itsenäisesti yliopiston kirjastolla.

– Olin tosi iloinen, kun kuulin, että Rentukkaan tulee opiskelutilojakin. Olen yleensä kävellyt kirjastolle, nyt matkaan ei enää tuhraannu aikaa, hän totesi tyytyväisenä.

Nyman kertoi aloittaneensa opiskelupäivänsä lounaalla Rentukassa.

– Tosi nätti ravintola, hän kehui.

Rentukan omistaa Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY). JYY:n toimitusjohtaja Marko Huttunen koeajoi hänkin Rentukan lounaan avajaispäivänä. Hän kertoi olevansa tyytyväinen uuteen Rentukkaan ja etenkin sen rooliin Kortepohjan kehittämisessä.

– Ylioppilaskylä ei ole oma erillinen vyöhykkeensä Kortepohjassa eikä JYY vain asuntojen rakentaja, vaan voimme vastata alueen ekosysteemistä laajemmin luomalla monipuolisia toiminta- ja oppimisympäristöjä, hän ideoi.

Nyt ajatukset on kuitenkin suunnattu hetkeksi lähemmäs keskustaa, Nuuskakujalle, jonne kaavaillaan opiskelija-asumista.

– Mahdollisesti sinnekin voisi tulla vastaavanlaisia opiskelutiloja ja jonkinlaisia lounasratkaisuja, katutasoon ehkä coworking-tiloja, Huttunen pohti.

Rentukka juhlistaa avajaisiaan virallisesti 10.–12. helmikuuta erilaisin tapahtumin. Ohjelmassa on avajaisbileiden lisäksi muun muassa erilaisia tarjouksia, musiikkia ja standup-komiikkaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .