Epäasiallisuudet kiistävä Mitro Repo: Jouduin sitoutumaan neitseelliseen elämään, minun perheeni on seurakunta

Seurakunnan asianajaja syytti Repoa jopa flirttailusta vainajan tyttärelle hautajaisissa.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan papin tehtävistä irtisanotun Mitro Revon mukaan irtisanomisen taustalla on hänen työnsä Euroopan parlamentissa. Hän kiisti suoraan, että olisi millään tavalla toiminut epäasiallisesti.

– Katson, että tällä elämänkokemuksella olen onnistunut kohtelemaan kaikkia arvokkaasti ja kannustaen. Enkä ole oikeastaan saanut kuin positiivista palautetta kasvoista kasvoihin. Olen tyrmistynyt, Repo sanoi kuulemisessaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Hänen irtisanomistaan Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta heinäkuussa 2016 alettiin käsitellä käräjillä tänään.

Repo luonnehti saamiaan potkuja törkeiksi ja vaatii kirkolta kahden vuoden palkkaa eli noin 90 000:ta euroa korvaukseksi perusteettomasta irtisanomisesta. Seurakunta syyttää häntä epäasiallisesta käytöksestä ja jopa seksuaalissävytteisistä puheista.

Revon asianajajan Matti Penttisen mukaan kyse on ollut siitä, että jotkut henkilöt seurakunnassa ovat olleet kateellisia suositulle Revolle ja "hersyvän karjalaispersoonan" puheita on tahallaan ymmärretty väärin. Repo kertoo olleensa tarkka jokaisessa puheessaan, koska joutui julkisuuden hampaisiin lähtiessään Euroopan parlamenttiin.

"Pahennusta ja mielipahaa"

Revon käyttäytyminen aiheutti seurakunnan mukaan laajasti pahennusta ja mielipahaa työyhteisössä.

Seurakunnan asianajajan Seppo Havian mukaan ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin irtisanoa Repo, joka oli saanut jo asianmukaisen varoituksen.

– Hän myöhästeli toimituksista, ei sitoutunut työtehtäviinsä riittävästi ja lyhensi toimituksia vastoin kirkon toimintamalleja. Muun muassa kanttorit eivät ole pystyneet pysymään perässä, ja se on aiheuttanut hämmennystä kanttoreissa ja seurakuntalaisissa, Havia sanoi.

Havia esitteli salissa seurakuntalaisten palautteita, joissa arvosteltiin Mitron toimintaa muun muassa hautajaisissa ja sielunhoidollisissa toimenpiteissä.

Havian mukaan kerran Repo esimerkiksi loukkasi hautajaisvieraita ja koko hautajaistilaisuudesta muotoutui papin oma standup-tilaisuus.

– Kun tähän lisätään avoimet flirttailut vainajan tyttärelle, kasassa on täysi farssi, Havia sanoi.

Pappissukuun sanojensa mukaan kuuluva Repo kiistää ehdottomasti väitteet epäasiallisesta toiminnasta ja puheista.

– Kun tulin papiksi, jouduin sitoutumaan neitseelliseen elämään, selibaattiin. Minun perheeni on ollut seurakunta ... Tapanani ei ole haukkua vaan kehua ja kannustaa. Katson, että olen niin kauan munkkielämää elänyt, että katseessani ei mitään kiilua voi olla, kaikki syytökset kiistävä Repo sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

YT-neuvottelujen keskellä tuskailevan Jämsän rahat riittävät sentään johonkin: Johtajien palkkoihin reilu korotus kolmena vuonna peräkkäin

Tuore hallitus ei antanut uutta tietoa al-Holin leirin tilanteesta – Marin: Tähän etsitään ratkaisuja

Syyttäjä todennäköisesti tyytyy Alma Media -tuomioon – käräjäoikeus hylkäsi toimitusjohtajan työsyrjintäsyytteen Aamulehden päätoimittajahaussa

Uusia nobelisteja ja tieteen läpimurtoja esitellään tänään Jyväskylässä – seuraa suoraa lähetystä KSML.fi:stä kello 18

Pääministeri Sanna Marin: On hienoa huomata, että Suomi kiinnostaa maailmalla

Tonttulakkipäivä tulee taas – Tonttulakki toimii matkalippuna lauantaina Jyväskylän seudun paikallisbusseissa

Äkillisesti kuollut kiinteistöjohtaja Mikko Lepo oli MM-tason suunnistaja – tehtävät Tilapalvelussa hoidetaan väliaikaisesti, virka laitetaan hakuun

Kuopion kouluhyökkäyksestä epäillyn mielentila määrättiin tutkittavaksi

Tulorekisterin verkkosivustolle päätyi arkaluonteisia tietoja – inhimillisen erehdyksen seuraukset ehtivät olla näkyvissä viisi kuukautta

Keski-Suomi pärjäsi sote-palveluiden vertailussa: kustannukset muuta maata pienemmät, antibiootteja käytetään vähiten, rokotusohjelma toteutuu hyvin...

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.