Epäilty on 18-vuotias Marokon kansalainen – Puukotuksia tutkitaan terroristisina murhina

Tutkintanimike vaihtui murhasta terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin murhiin.

Turun puukotuksia tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja niiden yrityksinä. Puukotusten uhreista kaksi kuoli ja kahdeksan haavoittui. Kuolleet ovat Suomen kansalaisia, mutta haavoittuneiden joukossa on yksi Italian ja kaksi Ruotsin kansalaista.

Epäilty on 18-vuotias Marokon kansalainen. Hän haavoittui kiinnioton yhteydessä.

Poliisi tutki tekoja aiemmin muun muassa murhina, mutta epäilty rikosnimike tarkentui yön aikana saadun lisätiedon myötä.

Rikosylikomisario Markus Laine Keskusrikospoliisista kertoi aamulla Ylen haastattelussa, että poliisi on aloittanut puukotuksen yhteydessä kiinni otettujen kuulustelut. Laineen mukaan kuulusteluja on tehty niiden osalta, jotka eivät ole sairaalahoidossa. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä kerrottiin aiemmin, että epäilty puukottaja on tehohoidossa.

Poliisin mukaan asian takia on otettu kiinni useita ihmisiä. Kuulusteluissa selvitetään, onko kiinni otetuilla jotain osuutta tekoihin.

Neljä edelleen sairaalahoidossa

Turussa puukotetuista ihmisistä neljä voidaan tänään kotiuttaa, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

Yksi sairaalaan tuoduista on päässyt jo aiemmin kotiin. Sairaalan mukaan kolme potilasta on edelleen vammojensa vuoksi tehohoidossa ja yksi osastohoidossa.

Turun yliopistolliseen sairaalaan tuli kaikkiaan kymmenen potilasta, sairaanhoitopiiri kertoo. Heistä yksi kuoli. Yksi haavoittunut on alle 18-vuotias, muut ovat aikuisia.

Poliisi ei ole muutoin antanut tarkempaa tietoa uhreista, mutta Jehovan todistajat kertoo verkkosivuillaan, että heidän naisjäsenensä kuoli hyökkäyksessä.

Poliisi on luvannut kertoa asiasta lisää tiedotustilaisuudessa, joka järjestetään iltapäivällä kello 14.

Suojelupoliisi puolestaan järjestää iltapäivällä tiedotustilaisuuden terrorismiuhkasta Turun tapahtumiin liittyen. Supo kertoi asiasta Twitterissä. Aika ja paikka täsmentyvät.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi myös jatkavansa kohotettua valmiustilaa muun muassa Helsinki-Vantaalla.

Näin KRP tiedotti klo 11:

"Viranomaiset ovat jatkaneet eilisten Turussa tapahtuneiden puukotusten tutkintaa. Tekoja on tutkittu murhina, mutta yön aikana saadun lisätiedon myötä rikosnimikkeinä ovat nyt terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat sekä niiden yritykset.

Puukotuksen uhreista kaksi on menehtynyt ja kahdeksan loukkaantui. Kuolleet ovat Suomen kansalaisia, mutta loukkaantuneiden joukossa on yksi Italian ja kaksi Ruotsin kansalaista.

Epäilty loukkaantui kiinniottotilanteessa poliisin voimankäytön seurauksena. Hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa. Kyseessä on 18-vuotias Marokon kansalainen.

Tutkintaan on osallistunut useita viranomaisia. Jutun tutkintavastuu siirrettiin eilen Keskusrikospoliisille, joka jatkaa tutkintaa yhteistyössä Varsinais-Suomen poliisilaitoksen ja Suojelupoliisin sekä Rajavartijalaitoksen kanssa.

Keskusrikospoliisi tiedottaa laajemmin eilisistä tapahtumista sekä tutkinnan edistymisestä tänään lauantaina tiedotustilaisuudessa Turun poliisiasemalla klo 14."

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tämän tiedämme Turun epäillystä terroriteosta tällä hetkellä

Terrorismitutkija: Viranomaiset näyttävät pitävän poliittista tai uskonnollista tarkoitusperää todennäköisenä

Neljä Turussa puukotettua pääsee kotiin sairaalasta tänään

Turun tapahtumien muistolle järjestetään solidaarisuusmielenilmaus

Kaksi uhria ja epäilty tekijä tehohoidossa Turun joukkopuukotuksen jäljiltä – kaikkiaan kahdeksan sairaalahoidossa

Yle: Poliisi kuulustelee Turun puukotuksen yhteydessä kiinniotettuja

Ruotsi ja Tanska ilmaisivat tukensa Suomelle – "Jaamme naapurimaamme surun"

Poliisi jo suhteellisen varma Turun epäillyn puukottajan henkilöllisyydestä

Poliisi: Turun puukotuksesta epäillään ulkomaalaistaustaista nuorehkoa miestä – kaksi kuoli, kuusi haavoittui