Epävakainen ja viileä sää hillitsee vappuhulinoita

Vapunvietto on edennyt rauhallisesti. Epävakainen ja kolea sää on hillinnyt juhlintaa ympäri Suomen.

Humalainen häiriköinti ja ilkivalta on työllistänyt hätäkeskuksia ja poliisia tuttuun tapaan, mutta vakavilta välikohtauksilta on vältytty.

Helsingissä perinteistä Havis Amandan lakitusta kokoontui seuraamaan 50 000 ihmistä, arvioi poliisi. Ainakin alkuiltaan mennessä kaduilla juhlinta on sujunut rauhallisesti. Keskustan katuja on suljettu autoilijoilta jalankulkijoiden käyttöön vapunpäivän aamuun saakka.

Liikennettä pääkaupungin keskustassa hidasti myös mielenosoitus, joka kulki Rautatientorilta Töölönlahden rantaan. Kulutuskriittinen mielenosoitus sujui poliisin mukaan ilman välikohtauksia.

Merkkihenkilöiden patsaat ovat saaneet lakkeja kutreilleen Helsingin lisäksi muillakin opiskelupaikkakunnilla. Tampereen Hämeensillalla sijaitseva Suomen neito -patsas lakitetaan perinteen mukaisesti puoliltaöin.

Tampereella vapun vetonaulana on toiminut myös Särkänniemen huvipuisto, joka on poikkeuksellisesti auki vappuviikonloppuna.

Itäisessä Suomessa vapun vietto on sujunut rauhallisesti muun maan tapaan. Kuopiossa Veljmies-patsaan altaassa uitettiin professori jo 37:nnen kerran. Tällä kertaa uitettava oli kansanterveystieteen professori Jussi Kauhanen.

Liikkuvan poliisin mukaan liikenne on sujunut normaalin kesäviikonlopun tapaan. Myös merellä on ollut vappuna rauhallista.

Sadekuurot hillitsevät paikoin vappuaaton juhlintaa. Keli on harmaa suuressa osassa maata.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Koulujen avaaminen ei pahentanut epidemiaa – "Tekoa ei ainakaan tässä vaiheessa voi virheeksi julistaa"

Talven paksu lumikerros voi ennakoida Lapissa runsasta hyttyskesää – hyttyset etsivät ihmisen seuraa tositarkoituksella, sillä veriateria on niille elämän ja kuoleman kysymys

Velkaantuneet panttaavat entistä harvemmin omaisuuttaan – pikavipit ovat vähentäneet tavaroiden panttauksen tarvetta

Poikkeuksellinen koronakevät ei juuri hetkauttanut opinahjoja STT:n lukiovertailussa – kärkisijoille pääsivät turkulainen Katedralskolan i Åbo ja Enontekiön Erälukio

Muuramen lukio on Keski-Suomen kestomenestyjä STT:n lukiovertailussa – Tämän vuoksi se pärjää, kertovat opettajat

Poikkeuksellisen koulukevään päättäjäisiä vietetään minimalistisesti – poliisi toivoo nuorten juhlijoiden muistavan, että koronavirusepidemia on edelleen päällä

Eurojackpotista Suomeen kuusinumeroinen voitto – täällä pelattiin onnekas rivi

Kuski törmäili holtittomasti Jyväskylän keskustan tuntumassa – lipputanko nurin, sivullisia ei ilmeisesti akuutissa vaarassa

Jyväskylän terassialueita halutaan laajentaa – "Keskustan tulisi olla mahdollisimman joustava yrityksille ja viihtyisä kävijöille"

Sote-valiokunnan on sanottu ymmärtäneen väärin perustuslakivaliokunnan lausunnon ravintoloiden avaamisesta – oikeuskansleri selventää asiaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.