Erica aloittaa hädässä olevien auttamisen ensi kuussa

Uusi hätäkeskustietojärjestelmä Erica aloittaa toimintansa ensi kuussa. Ericaa käyttävät poliisi, pelastustoimi, sosiaali- ja terveystoimi ja Rajavartiolaitos.

Kolmannen sukupolven uusi suomalainen järjestelmä on valtakunnallinen: kun hätäkeskukseen soitetaan puhelu, se ohjautuu soittajaa lähinnä olevaan hätäkeskukseen. Jos se on ruuhkautunut, soitto ohjautuu muihin hätäkeskuksiin.

–  Tällä tarkoitetaan sitä, että tulevaisuudessa Suomessa on yksi ns. virtuaalinen hätäkeskus, joka toimii verkottuneesti kuudella eri toimipaikalla, sanoo hankejohtaja Mika Lamu Hätäkeskuslaitokselta.

Nykyisin jokaisessa hätäkeskuksessa on oma tietojärjestelmänsä.

Erican käyttö aloitetaan Oulusta. Muut viisi hätäkeskusta – Kerava, Turku, Pori, Kuopio ja Vaasa – on tarkoitus saada mukaan järjestelmään ensi keväänä.

Erican hankinta maksaa yli 30 miljoonaa. Palvelutuotannosta tulee lisäksi noin 25 miljoonan euron ylläpitokustannukset sopimuskaudelle. Järjestelmää tulee käyttämään 12  000–16  000 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.