Erikoinen pelastustehtävä Kangasniemellä: peuran jäälle saalistanut lemmikkikoira ei suostunut palaamaan rantaan

Pelastuslaitos sai lauantaina iltapäivällä erikoisen tehtävän Kangasniemellä. Viranomaiset kutsuttiin paikalle, koska koiran omistaja ei saanut houkuteltua lemmikkiään pois järven jäältä.

– Koira oli mennyt jäälle peuran perässä. Peura on tällä hetkellä jäällä hengettömänä, eikä koira suostu lähtemään peuran luota pois, palomestari Joni Himberg Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo.

Koiran omistaja oli fiksusti jättänyt jäällä kulkemisen eläimille. Himbergin mukaan jää kestää kyllä peuran ja koiran painon, mutta ihmistä jää tuskin vielä kannattelisi.

– Lahti on jäätynyt rantoja myöten, joten koira kyllä pääsee tulemaan rantaan jäitä pitkin kun siltä tuntuu.

Koska koiralla ei ole saaliinsa luona mitään hätää, ei pelastuslaitos ryhdy suurempiin toimenpiteisiin lemmikin tuomiseksi rantaan.

– Pohditiin myös, että jos meidän ukko menee pintapelastusvehkeissä siihen viereen, on ihan varmaa, että koira puolustaa saalistaan. Siinä voisi mennä vehkeet rikki ja pahimmassa tapauksessa tulisi vielä pelastajalle vammoja käteen. Joten ajattelimme, että antaa koiran tulla omana aikanaan pois sieltä, Himberg toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.