Erikoinen tapaus Jyväskylässä: Mies halusi jäädä väkisin putkaan – tuomittiin sakkoihin

Kun putkan ovi aukeaa, poistuvat poliisin kiinniottamiksi joutuneet tavallisesti paikalta mitä pikimmiten. Jostakin syystä 32-vuotiaan pohjanmaalaismiehen kohdalla tilanne oli toinen Jyväskylässä tammikuussa.

Mies oli otettu torstaina niin sanottuun juoppoputkaan aamukuuden aikaan. Kun miestä oltiin vapauttamassa kello 17, ei hän yllättäen suostunut poistumaan. Mies saatiin säilytystilojen ulko-ovelle, jossa tämä tarrautui tarkistustiskin putkeen ja ulko-oveen. Vastustus oli sen verran voimakasta, että mies jouduttiin kaatamaan maahan ja pitämään hallintaotteessa. Kun poistaminen ei onnistunut, jouduttiin mies ottamaan uudestaan säilöön. Vapauttaminen koitti kello 22, jolloin hän ei enää vastustellut, vaan oli valmis poistumaan paikalta.

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi miehen toimillaan yrittäneen estää virkamiestä suorittamasta julkisen vallan käyttöä sisältävää virkatoimeaan ja syyllistyneen näin haitantekoon virkamiehelle. Rangaistukseksi tuomittiin 20 päiväsakkoa, josta maksettavaksi tuli 240 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .