Erikoinen vyyhti Virroilla: poliisi puuttui vapaa-ajalla rikoksiin – väitettiin olevan juovuksissa ja nyt tapausta tutkitaan kunnianloukkauksena

Sisä-Suomen poliisilaitoksen Virtain poliisiasemalla on syntynyt erikoinen vyyhti kuluneiden parin viikon aikana.

Kaikki sai alkunsa tapauksista, joissa poliisimies oli puuttunut vapaa-ajallaan rikolliseen toimintaan. Molemmissa tapauksissa epäillyt olivat ilmoittaneet poliisimiehelle heti tapahtumapaikoilla, ettei tällä ole toimivaltuutta puuttua tilanteeseen. Lisäksi molemmissa tapauksissa on väitetty poliisimiehen olleen alkoholin vaikutuksen alaisena.

Ensimmäisessä tapauksessa partio puhallutti poliisimiehen, ja puhalluskoe osoitti lukemat 0/00 promillea. Toinen tapaus sattui välittömästi erään työvuoron päättymisen jälkeen yöllä kello kolmen aikoihin, eikä asiassa ole ensitietojen perusteella syytä epäillä poliisimiehen olleen alkoholin vaikutuksen alaisena, Sisä-Suomen poliisista kerrotaan.

Asiasta on kuitenkin ilmoitettu Valtakunnansyyttäjänvirastoon, joka suorittaa asiassa esitutkintalain mukaisen selvityksen.

Rikoskomisario Kari Aaltio kommentoi, että väitteet alkoholin vaikutuksen alaisena olemisesta olisivat "ihan ok", jos väitteet esitetään henkilökohtaisesti tai kuulustelussa.

– Mutta asia saa erilaisen luonteen, kun näitä väitteitä kerrotaan kaupungilla varmoina tietoina. Nyt olemme joutuneet kirjaamaan jälkimmäisestä tapauksesta rikosilmoituksen nimikkeellä kunnialoukkaus, Aaltio sanoo.

Hän perustelee niin ikään, että poliisimiehellä on velvollisuus myös vapaa-ajallaan ryhtyä kiireellisiin toimiin, jos se on välttämätöntä vakavan rikoksen estämiseksi, tällaista rikosta koskevan tutkinnan aloittamiseksi tai yleistä järjestystä ja turvallisuutta uhkaavan vakavan vaaran torjumiseksi.

–Toimintavelvollisuus määritellään laissa poliisin hallinnosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .