Erityisoppilaita tavallisiin luokkiin

Erityisopetusta tarvitsevien opetus järjestetään jatkossa tavallisissa luokissa oppilaan lähikoulussa aina kun se on mahdollista.

Eduskunta löi kuntia arveluttaneen lakiuudistuksen sisällön lukkoon tiistain istunnossaan. Opposition tekemät useat muutosesitykset kaatuivat äänestyksissä.

Sivistysvaliokunta kantoi mietinnössään huolta ryhmäkokojen kasvusta ja koulunkäyntiavustajien määrän vähentämisestä. Valiokunnan mielestä uudistus ei saa johtaa erityisluokkien poistamiseen ja ryhmäkokojen kasvuun.

Kun erityisen tuen oppilaita sulautetaan yleisopetuksen ryhmiin, on valiokunnan mukaan aina harkittava sopivaa ryhmän kokoa. Jo yhden oppilaan ottaminen mukaan yleisopetukseen voi edellyttää ryhmäkoon tarkistamista.

Uudistuksen taustalla on erityisopetuksen raju lisääntyminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän keskustaan tulossa iso kulttuuriuudistus: "Käänteentekevin sitten Kävelykadun perustamisen"

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus "ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Uusia kutsuja Linnan juhliin: "Melkoisesti säikähdin"

Asukkaan ripeä toiminta pelasti keittiön vaurioilta, kun astianpesukone syttyi palamaan – tietäisitkö sinä, mitä vastaavassa tilanteessa pitää tehdä?

Jyväskylä isännöi Ahtisaari-päiviä ensimmäistä kertaa – torstaina KSML.fi:ssä suora lähetys Arto Nybergin vetämästä keskustelutilaisuudesta

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.