Erotettu Tynkkynen antaa puolueelle vielä yhden mahdollisuuden – takalauta 18.11.

Sebastian Tynkkynen on asettanut ehdottoman takarajan perussuomalaisista erottamisensa käsittelylle. Sen jälkeen voi tulla seuraamuksia.

Tynkkynen ilmoitti torstaina, että on ollut kahdesti yhteydessä puoluehallitukseen erottamisestaan, jota pitää laittomana. Nyt Tynkkynen sanoo, että puoluehallituksella on vielä kolmas mahdollisuus perua "järjetön päätös".

– Lakimieheni on tänään (torstaina) lähettänyt kirjelmän puoluehallituksen jäsenille kello 10 ja tiedustellut mahdollisuutta sovinnolliseen ratkaisuun. Takaraja vastaamiseen on (keskiviikkona) 18.11. kello 18, Tynkkynen tiedotti.

Sen jälkeen Tynkkynen ryhtyy muihin toimiin.

– Olen tehnyt harvinaisen selväksi, että oikeustoimet eivät ole minulle lähtökohtainen tapa hoitaa asioita, vaan keskusteleminen ja sopiminen. Puoluehallitus teki muutama viikko sitten erottamispäätöksen, joka on lakiasiantuntijoiden mukaan laiton ja mitätön. Jos kolmannen kerran jälkeen sopuun ei olla valmiita, katson, että lähtökohtainen keskustelun ja sopimisen vaihtoehto on kaluttu loppuun ja minun on pakko hakea oikeutta asiaani, Tynkkynen kertoi tiedotteessaan.

Tynkkysen erottamisesta päätti perussuomalaisten puoluehallitus kokouksessaan 23.10. Tynkkynen oli samaan aikaan Pohjoismaiden poliittisten nuorisojärjestöjen kokouksessa Islannissa.

Tynkkysen erottamisen taustalla oli ainakin muodollisesti puolueen teettämä selvitys, joka koski Tynkkysen keräämää nimilistaa yhteiskokouksen järjestämiseksi. Puolueen selvityksen mukaan Tynkkynen oli tällöin "mitä ilmeisimmin rikkonut henkilörekisterilakia ja levitellyt yksityiselämän suojan piiriin kuuluvia tietoja".

Keskisuomalaiselle Tynkkynen kertoi torstaina, että ei ole saanut erottamisestaan sen kummoisempaa kirjettä tai lappua käteen, vaan erottaminen perustuu puoluehallituksen päätökseen ja sen jälkeiseen sähköposti-ilmoitukseen.

Tynkkysen mielestä omituista kiistassa on sekin, että hän jatkaa puolueen kolmantena varapuheenjohtajana. Hän myös jatkaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana.

Puoluehallitus voi erottaa perussuomalaista jäsenen muun muassa, jos tämä "menettelyllään vahingoittaa puoluetta eikä täytä puolueen asettamia velvotteita". Tynkkynen haastoi toiminnallaan lokakuussa puolueen johdon varsin avoimesti.

Perussuomalaisten viimeaikaiset kannatusluvut ovat gallupeissa näyttäneet jyrkkää alamäkeä vaalitulokseen verrattuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.