Esperi Care ja Attendo rekrytoivat nyt henkilökuntaa: "Aikaisempi kokemus ehdotonta plussaa, huomioimme myös opiskelijat"

Yksityisistä hoivapalveluyrityksistä eritoten Esperi Care ja Attendo ovat nousseet ikävällä tavalla julkisuuteen viime viikkoina. Molemmilta on suljettu yksi vanhusten hoivakoti, ja Esperi Caren vammaisten hoitokodin yksikköä odottaa Helsingin Sanomien mukaan sama huomenna maanantaina.

Molemmat yritykset rekrytoivat parhaillaan uutta henkilökuntaa eri puolille Suomea. Esperi Caren tuoreimpiin hakuilmoituksiin on lisätty lauseet: "Esperissä puhaltavat uudet tuulet ja haluamme panostaa meille arvokkaaseen henkilöstöömme. Olemme sitoutuneet kehittämään toimintaamme sekä toimialamme tulevaisuutta. Tervetuloa osaavaan joukkoomme!"

Miltä kuulostaisi vaikkapa hieman päälle kuukauden mittainen, osa-aikainen tuntityö ohjaajana kehitysvammaisten ryhmäkodissa, Esperi Care Oy:n Esperi Koti Savolanmutkassa Kuopiossa? Esperi Care edellyttää hakijalta lähihoitajan tutkintoa, "huomioimme haussa myös alan opiskelijat". Ja hei, "aikaisempi työkokemus vammaisten asiakkaiden parissa on ehdotonta plussaa!" Ei siis mitenkään pakollista.

Lähes identtisiä sanankäänteitä eri yrityksissä

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin puheenjohtaja Silja Paavola nostaa tämän päivän Turun Sanomissa tärkeimmäksi asiaksi sen, että hoiva-alalle palkattaisiin nyt lisää väkeä kokoaikatyöhön. Hänen mukaansa erityisesti yksityiset hoivakodit ovat harrastaneet henkilöstömitoituksella kikkailua palkkaamalla lyhyttä päivää tekeviä hoitajia.

Attendo Pelimanni, jonka toiminta keskeytettiin tällä viikolla, julkisti vain päivää ennen valvontaviranomaisten päätöstä rekrytointi-ilmoituksen, jossa haetaan viittä lähi- tai sairaanhoitajaa keikkatyöhön.

Keikkatyötä hoitajille tarjoaa myös ikääntyneiden ja vammaisten palvelukoti Attendo Ankkuri Raahessa: "Keikkatyö antaa sinulle erinomaisen näköalapaikan erilaisiin tehtäviin ja arvokasta työkokemusta. Keikkatyötä voit tehdä silloin, kun sinulle parhaiten sopii, vaikka opiskelun tai toisen työn ohessa."

Tämä tuntuu olevan alalla yleinen lausepari, sillä myös Stella Kotipalvelut Oy hakee lähi- tai perushoitajia keikkatyöhön Tuusulaan lähes identtisin sanankääntein. Ainoa ero on se, että 'ja'-sanan tilalla on 'sekä': "Keikkatyö antaa sinulle erinomaisen näköalapaikan erilaisiin tehtäviin sekä arvokasta työkokemusta. Keikkatyötä voit tehdä silloin, kun sinulle parhaiten sopii, vaikka opiskelun tai toisen työn ohessa."

Alan opiskelijakin kelpaa vakituiseen työsuhteeseen

Hoiva-alan rekrytointiongelmat johtuvat muun muassa huonosta palkkauksesta ja raskaista työoloista. Työnantajienkaan tavoitteet eivät vaikuttaisi olevan aina kovin korkealla. Esimerkiksi Oulussa sijaitsevan ikääntyneiden palvelukoti Attendo Myllyojan työkokemusvaatimus vakituiseen työsuhteeseen palkattavalle hoiva-apulaiselleen on "ei lainkaan–vuosi".

Esperi Caren toimipisteisiin Tampereelle ja Lahteen kaivataan "kekseliästä ja sydämellistä" sairaanhoitajaa tai tiiminvetäjää, mutta kummassakin haussa huomioidaan myös alan opiskelijat. Näistä Tampereen Hoivakoti Ratinassa sairaanhoitajalle on tarjolla osa-aikaista tuntityötä, Lahden Esperi Koti Puotikadun kehitysvammaisten hoitokodin tiiminvetäjälle kokoaikainen vakituinen työsuhde.

Attendolla työskentelee rekrytointi-ilmoitusten mukaan 7 500 terveydenhuollon ammattilaista, Esperi Carella 6 300.

Tiedot on kerätty TE-palvelujen Avoimista työpaikoista ja Oikotieltä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .