Espoo ja rehtori Sarakorpi etsivät yhdessä ratkaisua irtisanomiskiistassa

Espoon opetustoimi kertoo käynnistäneensä keskustelut rehtori Hanna Sarakorven kanssa sen jälkeen, kun kaupunginhallitus eilen hylkäsi esityksen rehtorin irtisanomisesta. Kaupunginhallituksen päätös tarkoittaa sitä, että Sarakorpi jatkaa virkasuhteessa Espoon kaupunkiin.

Sarakorpi on kertonut haluavansa jatkaa Saunalahden koulun rehtorina. Vaikka kaupunginhallitus hylkäsi irtisanomisen, se ei voi määrätä, että Sarakorpi palaa juuri Saunalahden rehtorin tehtävään.

Kaupungin mukaan vaihtoehtoja työstetään nyt yhteistyössä Sarakorven kanssa. Tavoitteena on löytää ratkaisu koulujen syyslomaviikon loppuun mennessä.

Sarakorpi palasi varhain aamulla työpaikalleen. Hän kertoo liikuttuneensa koululla saamastaan lämpimästä vastaanotosta.

–  Paluu tuntuu ihmeelliseltä ja hyvältä. On ollut valtava ikävä henkilökuntaa ja lapsia. Tuntuu upealta nähdä, Sarakorpi kertoi puhelimitse STT:lle.

Sarakorpi irtisanottiin elo-syyskuun vaihteessa. Kaupunki perusteli päätöstä muun muassa työrauhan takaamisella ja sillä, että rehtorin toimintaan oli jouduttu puuttumaan useita kertoja. Tiistaiaamuna Sarakorpi ei vielä osannut sanoa, onko hän ryhtymässä joihinkin toimiin sittemmin perutun irtisanomisen takia.

–  Olen nyt menossa palaveriin juristien kanssa. Kuunnellaan, millaisia ehdotuksia heillä on ja miten ehdotukset vastaavat sitä, mitä kaupunginhallitus on edellyttänyt.

Saunalahden koti- ja kouluyhdistyksen perustajajäsen Sirpa Ylönen oli tiistaiaamuna vastaanottamassa Sarakorpea takaisin töihin yhdessä rehtorin muiden tukijoiden kanssa.

–  Tunnelma on ihan mahtava, porukat ovat itkeneet ilosta. On niin hienoa, että Hanna on takaisin töissä.

Ylönen haluaisi, että Sarakorpi saisi jatkaa entisissä tehtävissään ja että koulun tilanne palaisi normaaliksi mahdollisimman pian.

–  Suuresta paineesta huolimatta opettajat ovat tosi hienosti hoitaneet hommansa niin, että lapset eivät ole joutuneet kauheasti kärsimään.

Ylönen toivoo, että "sotakirveet" joidenkin vanhempien kesken haudattaisiin ja että jatkossa mentäisiin lasten etu edellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.