Espoo varoitti Kajonia koulukuljetusten virheistä – kuljettaja jättänyt erityislapsia kyydistä ilman vastaanottajaa

Elokuun alussa alkaneella uudella sopimuskaudella Espoon koulukuljetuksissa on tapahtunut jo seitsemän vakavaa virhettä.

Espoon kaupunki on antanut varoituksen taksi- ja pikkubussiyritys Kajonille toistuvista ja vakavista virheistä koulukuljetuksissa, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Varoitukseen johtaneissa tapauksissa ajoneuvon kuljettaja on jättänyt jatkuvaa aikuisen läsnäoloa vaativan erityislapsen pois kyydistä, vaikka paikalla ei ole ollut asianmukaista vastaanottajaa.

Elokuun alussa alkaneella uudella sopimuskaudella Espoon koulukuljetuksissa on tapahtunut jo seitsemän vakavaa virhettä. Niistä viidessä kuljetusvastuussa on ollut Kajon, yhdessä Javatrans ja yhdessä Taxia. Espoon mukaan Javatransin ja Taxian kohdalla kyse ei ole merkittävästä sopimuksen noudattamatta jättämisestä.

Espoo harkitsee siirtymistä kateostomenettelyyn, jos Kajon jatkaa sopimusrikkomuksia, kertoo kaupungin liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko. Tällöin kaupungilla on oikeus ostaa Kajonin vastuulle kuuluvia palveluita toiselta toimittajalta ja laskuttaa ylimääräiset kulut Kajonilta.

Syyskuun aikana Espoo on jo sakottanut Kajonia myös pienemmistä virheistä, kuten merkittävistä myöhästymisistä.

Espoo jatkaa kuitenkin toistaiseksi yhteistyötä Kajonin ja muiden kuljetusyritysten kanssa. Kaupungin mukaan yksi ongelma on se, että koulukuljetusalalla on pulaa ammattitaitoisesta työvoimasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.