Espoon Suurpellon ampumisesta epäillyt miehet vangittiin – toinen uhannut poliisia Ivalossa Helvetin enkelien liivit päällä

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on vanginnut molemmat Espoon Suurpellon ampumisesta epäillyt miehet. Molemmat ovat 39-vuotiaita ja heidät määrättiin vangittaviksi todennäköisin syin epäiltyinä murhasta.

Ampuminen tapahtui Suurpellon Klariksentiellä tiistaina iltayhdeksän aikaan. Vuonna 1995 syntynyt uhri kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Kaksikko osallistui vangitsemisistuntoihinsa videoyhteyden välityksellä. Oikeuden puheenjohtaja salli kuvaamisen istuntojen alussa, jolloin kumpikin peitti kasvonsa mustalla kansiolla tai vihkolla.

Poliisi pitää tekoa suunnitelmallisena.

–  Suunnitelmallisuutta on mukana, sen takia tässä on tämä murhanimike, sanoo tutkinnanjohtaja Jan Aarnisalo STT:lle.

Hän ei kommentoi epäiltyjen ja uhrin välistä suhdetta, tekotapaa tai tekoa edeltäneitä tapahtumia tarkemmin, sillä tutkinta on niin alussa.

–  Kaksi ampuma-asetta on tällä hetkellä poliisin takavarikossa, niiden alkuperää tutkitaan.

Ivalon uhkailu kesällä 2013

Toisella epäillyistä on aiempien tuomioistuin- ja esitutkinta-asiakirjojen mukaan taustaa Helvetin enkeleistä. Esimerkiksi Rovaniemen hovioikeuden tuomion mukaan mies uhkasi kesällä 2013 poliisia Helvetin enkelien liivit yllään.

Miestä oli epäilty pahoinpitelystä Ivalon keskustassa, ja hän oli kieltäytynyt tottelemasta kiinniottoa. Poliisi käytti mieheen kaasusumutinta, minkä jälkeen tämä uhkasi poliisia. "En ole koskaan poliisille tehnyt pahaa, mutta tällä kertaa teen” ja ”se, joka minua kaasutti, saa kokea minun kostoni, aivan varmasti", oli mies tuomion mukaan sanonut poliisimiehelle.

Uhkauksen vakavuutta lisäsivät oikeuden mukaan Helvetin enkeleiden liivit. Oikeus kuitenkin huomioi myös sen, että mies kärsi vielä sumutteen aiheuttamista oireista. Hänet tuomittiin virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja laittomasta uhkauksesta puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

MTV:n mukaan myös toisella epäillyllä on yhteyksiä Helvetin enkeleihin.

Poliisi ei kommentoi taustoja tarkemmin

Poliisi on kertonut, että epäillyillä on vahva kytkös järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Tutkinnanjohtaja ei tämän tarkemmin kommentoi epäiltyjen taustoja.

–  En voi tätä vahvistaa tässä vaiheessa, pitäydytään tiedotteessa, että vahva kytkös järjestäytyneeseen rikollisuuteen on, Aarnisalo sanoi STT:lle aamulla.

Hän ei kommentoinut myöskään sitä, oliko uhrilla taustaa järjestäytyneestä rikollisuudesta.

–  Niin kuin tiedotteessa oli, nyt puhutaan kokonaisuudesta ja siinä puhuttiin, että tähän liittyy järjestäytynyt rikollisuus, Aarnisalo sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ministeri Kiuru: Jatkossa tartuntatautiviranomaiset määräävät karanteenin kaikille riskimaista tuleville matkustajille

Maastopalo tuprutti savua taajamaan asti Jämsänkoskella – sai alkunsa voimalinjoista

Skopjesta Turkuun tulleessa koneessa oli 24 koronatartunnan saanutta – koronatestaukset Helsinki-Vantaalla aloitettu

Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa –  käyttö ei vaadi henkilötietoja

9-tiellä Jämsässä tieliikenneonnettomuus – auto ajoi ulos tieltä Himoksen risteyksen läheisyydessä

Puistokadun Grilli 21:n oranssi rakennus muuttaa pois Jyväskylästä – uusi omistaja lupaa legendaariselle grillille arvoisensa kohtelun

Vihreät aloittaisi kokeilun ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamisesta ja poistaisi eläkeputken

Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa

Mies vangittiin raiskausyritysten sarjasta Jyväskylässä – poliisi epäilee, että tekoja voi olla enemmänkin

Eduskunnan koronajohtoryhmä päättää ensi viikolla, kuinka syksyn eduskuntatyö jatkuu – etä-äänestys yhä alkutekijöissään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.