Eteläisen Suomen tiet lainehtivat sulamisvesistä

Maanteillä on lauhtuneen sään ja sateiden takia paikoitellen poikkeuksellisen paljon vettä. Sulamisvedet ovat tulvineet teille ja muodostaneet suuria lätäköitä muun muassa Uudellamaalla ja Turussa.

Veden lisäksi erityisesti pikkuteillä ongelmia aiheuttaa polanne eli pakkautunut lumi, joka on sulanut paksuksi sohjoksi tielle.

Liikennevirastosta kerrotaan, että tielle tulvineesta vedestä on tehty vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen paljon ilmoituksia. Viraston tiedossa ei ole, että sulamisvedet olisivat aiheuttaneet vakavia liikenneonnettomuuksia.

Tänään on annettu tielle nousseesta vedestä kaksi ilmoitusta Uudellamaalla. Myös Turun alueella annettiin muutamia paikallisia varoituksia tielle nousseesta vedestä.

Ajokelejä kurjistaneen lauhan sään ennustetaan muuttuvan kylmemmäksi loppuviikosta. Ilmatieteen laitos arvioi, että sää kylmenee jo torstaina pakkasen puolelle koko maassa aivan eteläisintä rannikkoa lukuun ottamatta. Huomisesta lähtien sään ennustetaan myös poutaantuvan koko maassa. Viikonloppuna pakkasasteita mitattaneen jo viidestä viiteentoista.