Etsi kuvasta viinirypäle: Piknikeillä paistateltiin auringossa

Vapunpäivänä juhlinta rauhoittui.

Vapunpäivä on vetänyt runsaasti juhlakansaa puistoihin ja toreille. Suuressa osassa maata puheita on kuunneltu ja piknikkejä vietetty aurinkoisessa ja lämpimässä säässä.

Jyväskylässä ihmiset kokoontuivat perinteiseen tapaan piknikille Harjulle. Perinteinen vappumarssi lähti puolen päivän aikaan Ilmarisenkadulta ja päättyi Lounaispuistoon.

Keski-Suomen vapunvietto on sujunut kaikin puolin rauhallisesti.

"Kohti toivon kevättä"

Helsingissä juhlijoita kerääntyi sankoin joukoin jo aamusta Kaivopuistoon, jossa perinteisesti esiintyy muun muassa Ylioppilaskunnan Laulajat. Kaivopuiston lisäksi yleisöä vetivät esimerkiksi Senaatintori, Kansalaistori ja Hakaniementori. Kauppatorilta yleisö pääsi seuraamaan, kuinka presidenttipari vastaanotti vapputervehdykset puoliltapäivin Presidentinlinnan pihalla.

– Käymme nyt kohti kevättä, ja todella toivon, että se olisi toivon kevät. Että me osaisimme ottaa ikävätkin asiat sellaisina haasteina, että ne ovat voitettavissa ja oikeastaan niitä vastaan on kiva lähteä kamppailemaan. Sillä asenteella on moni asia selvitetty, presidentti Sauli Niinistö sanoi tervehdyksiä vastaanottaessaan.

Pääkaupungissa järjestettiin päivän aikana useita vappukulkueita. Esimerkiksi SAK:n ja vasemmiston kulkueessa arvioidaan olleen ainakin 6 000 marssijaa. Anarkistimarssiin osallistui poliisin mukaan noin sata mielenosoittajaa. Poliisi kertoo, että kaikki kulkueet sujuivat hyvässä vappuhengessä.

Helsingissä poliisille jonkin verran tehtäviä ovat edelleen aiheuttaneet päihtyneet, pahoinpitelyt, ilkivalta ja näpistykset.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .