Etsitkö unelmiesi hääpukua? Asiantuntija antaa vinkit puvun valintaan

Jyväskylän Paviljongissa järjestetyt häämessut huipentuivat morsiuskimpun heittoon – katso video.

Lauantaina häämessuilla oli morsiuspuvuissa valinnanvaraa, sillä sovittamaan pääsi yhteensä 70 pukua. Pukujen maahantuojia messuilla edustava Tiina Rauhala kertoi pukumuodissa olevan nähtävillä tällä hetkellä selvästi kaksi suuntaa: pelkistetty boho tai luksusmaailma.

– Näihin kahteen kategoriaan voisin sanoa, että suomalainen morsian asettuu, Rauhala linjasi.

Hääpukua valitessa kannattaa Rauhalan mukaan miettiä sitä, mitä hääpäivänä tapahtuu.

Esimerkiksi kirkossa alttarilla seisoessa häävieraat katsovat morsianta selkäpuolelta. Mekon selkäosassakin voi siis olla katseen vangitsevia tekijöitä. 

– Riippuu morsiamesta itsestään, mitä hän hakee, onko se selkäosa, onko se kimalle vai onko se syvään uurrettu kaula-aukko, Rauhala luettelee.

Tärkeintä morsiuspukumuodissa hänen mukaansa on jokaisen naisen oma silhuetti. Siitä lähdetään pukua valitessa liikkeelle, ja sen ympärille rakennetaan kaikki muu.

– Jokainen meistä on jonkin mallinen. A-linjaisen ja merenneitolinjaisen lisäksi on muitakin vaihtoehtoja, eli jokainen vartalonmuoto on otettu huomioon.

Yksi varmaankin jokaisen morsiamen mieltä lämmittävä trendi on Rauhalan mukaan mekon käyttömukavuus. Enää korsetit eivät purista ikävästi tai mekko paina kilotolkulla, vaan puku voi olla höyhenen kevyt ja päällä niin mukava, että sitä ei tekisi mieli ottaa lainkaan pois.

– Se tulee siitä, että materiaalit ovat iholla mukavia, aluskankaisiin on kiinnitetty huomiota ja ne ovat joustavia ja kauniisti laskeutuvia, Rauhala kertoo.

Mekkoja sovitettiin lauantain aikana järjestäjien arvion mukaan 150–200 kertaa. Häämessut keräsivät kävijöitä yhteensä noin 1500.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .