Euran liikekeskuksen palosta mittavat vahingot – paloa sammutetaan edelleen

Satakunnassa Eurassa palavan liikekeskuksen alakerta on saatu sammutettua, kertoo pelastuslaitos.

Satakunnassa Eurassa palavan liikekeskuksen kattorakenteita sammutetaan yhä. Pelastuslaitokselta arvioidaan, että vajaan sadan palomiehen sammutustyöt kestävät vielä useita tunteja. Alakerran palo on jo saatu sammutettua.

Useiden tuhansien neliöiden kiinteistössä on muun muassa sekatavarakauppa, ravintola, Matkahuollon toimipiste ja toimistotiloja. Osa liiketiloista on tuhoutunut.

Euran Liikekeskus oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Leija kertoo, että sekatavarakauppa on tuhoutunut palossa.

Leijan omistaman Osmantupa-ravintolan työntekijät huomasivat palon syttyneen aamuyöllä ravintolaa siivotessaan ja ilmoittivat siitä hätäkeskukseen. Leijan mukaan ravintola on kärsinyt vesivahingoista ja noesta.

– Kaikista vahingoista ei vielä pysty sanomaan, koska sisälle liikekiinteistöön ei pääse.

Leija arvioi kuitenkin liikekeskuksen vahinkojen olevan miljoonaluokkaa.

Kukaan ei ole loukkaantunut palossa. Pelastuslaitoksen mukaan palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Osmantielle noin varttia yli viisi lauantaiaamuna. Pelastuslaitoksen yksikköjen tullessa paikalle liikekeskus paloi jo voimakkaasti.

Runsaan savun takia alueelle on annettu vaaratiedote. Asukkaita pyydetään pysymään sisätiloissa sekä sulkemaan ovet ja ikkunat.

Myös toinen palo

Myös Paneliantiellä Eurossa vanha puutalo on palanut tänään.

Ennen juhla- ja sittemmin asuinkäytössä ollut talo tuhoutui pelastuslaitoksen mukaan täysin. Talossa asunut perhe ei ollut paikalla palon sattuessa. Palosta ilmoitti naapuri.

Pelastuslaitoksen tullessa paikalle talo oli jo ilmiliekeissä ja palo oli levinnyt ympäröivään maastoon. Päivystävä palomestari Miikka Jylhä kertoi STT:lle iltapäivällä, että pelastuslaitos sai palon rajattua niin, ettei se levinnyt naapuritaloon.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi kaipaa vihjeitä Euran liikekeskuksen palosta