Eurofighter-hävittäjien edustaja: Koneet voitaisiin koota Suomessa

Tällä hetkellä yhteiseurooppalaisia hävittäjä kootaan hankkeen neljässä jäsenmaassa.

Hornetien seuraajaksi ehdolla olevan Eurofighter Typhoon -hävittäjien kokoonpano on mahdollista sijoittaa myös Suomeen, sanovat konetta markkinoivan BAE Systems -yhtiön edustajat.

Tällä hetkellä yhteiseurooppalaisia hävittäjä kootaan hankkeen neljässä jäsenmaassa Britanniassa, Espanjassa, Italiassa ja Saksassa. Koneita on myyty myös kolmansiin maihin, muun muassa Saudi-Arabiaan.

BAE Systemsin edustajat kuvasivat Helsingissä Suomen tietopyyntöä Hornetien seuraajaehdokkaille erittäin perusteelliseksi. Takaraja pyyntöön vastaamiselle on ensi tiistaina.

Eurofighter Typhoonin lisäksi Hornetien seuraajaksi ovat ehdolla ruotsalaisen Saabin Jas Gripen E, ranskalainen Dassault Rafale ja yhdysvaltalaiset F-35 sekä F/A-18 Super Hornet.

Päätös koneiden hankinnasta on määrä tehdä vuonna 2021.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylään kaksi Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkkiä – Katso lista kunniamerkin saaneista keskisuomalaisista

Ensimmäiset ravintolat avasivat ovensa Jyväskylässä – Ylä-Ruthilla asiakkaita jonoksi asti

Oulun sataman läheltä vedestä löytyi kuollut ihminen

Syyttäjä: United Brotherhoodin johtaja määräsi kymmenien kilojen amfetamiinikaupasta – paluumatkalla Jyväskylästä autosta löytyi 12 000 euroa ja jakelulista

Katso riemukas kuvasarja: Nuoret oriit pääsivät laitumelle Saarijärven Lannevedellä – ilo otettiin heti irti

Turvakotien asiakasmäärä jatkoi kasvuaan viime vuonna – suurin osa asiakkaista on kokenut väkivaltaa kauan

United Brotherhoodin liivit katosivat myös Keski-Suomesta – Helvetin enkeleiden tulosta maakuntaan ei viitteitä: "Henkilöt eivät ole hävinneet ja heitä on ollut rikostutkinnan kohteina"

Matalikkoon ajautunut purjevene hinattiin satamaan Jyväskylässä

Hammaslääkäri Ömer Acar, 31, sai jo lapsuudessa taloustiedon oppitunnin – "Isä otti setelit käteensä ja näytti konkreettisesti, mitä niille tapahtuu"

Jyväskylässä joudutaan ensi vuonna tekemään vaikeita talouspäätöksiä – kysyimme valtuustoryhmiltä, korottaisivatko ne veroja vai karsisivatko palveluja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.