Eurovaalien ehdokashakemukset jätetään tänään

Europarlamenttivaalien ehdokashakemukset on jätettävä tänään Helsingin vaalipiirilautakunnalle kello 16:een mennessä. Ehdokasasettelu vahvistetaan viikkoa myöhemmin torstaina.

Eduskuntavaaleissa toiseksi suosituimmaksi puolueeksi noussut perussuomalaiset julkistaa eurovaaliohjelmansa ja ehdokaslistansa tiedotustilaisuudessa ennen puoltapäivää.

Puolueen yli 8  000 äänellä Keski-Suomessa uudelle kaudelle valittu kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kertoi keskiviikkona asettuvansa ehdolle myös eurovaaleissa.

Eurovaaliehdokkuudestaan kertoi myös vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen, joka oli eduskuntavaaleissa Oulun vaalipiirin äänikuningatar yli 11  000 äänellä.

Eurovaalien ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa keskiviikosta tiistaihin 15.–21. toukokuuta. Ulkomailla ennakkoäänestys loppuu jo lauantaina 18. toukokuuta.

Eurovaalit järjestetään EU:n eri jäsenmaissa 23.–26. toukokuuta. Suomessa vaalipäivä on sunnuntaina 26. toukokuuta.

Vaalien kynnyksellä suurin avoin kysymys on se, osallistuuko niihin myös EU:sta eroon pyrkivä Britannia. Brexitin lykkääntymisen vuoksi maa on aloittanut jälkijunassa valmistautumisen vaalien pitämiseen, mutta hallitus pyrkii vielä välttämään ne.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.