Eurovaalit kiinnostivat Jyväskylässä, mutta tämä pikkukunta kiilasi selkeästi edelle

Eurovaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona vilkkaammin kuin viisi vuotta sitten. Oikeusministeriön tietopalvelun mukaan koko Suomessa oli kello 20:een mennessä äänestänyt lähes 155 000 ihmistä eli 3,6 prosenttia äänioikeutetuista.

Keskisuomalaiset äänestivät muun Suomen tahtiin, sillä maakunnan äänestysprosentti oli ensimmäisen päivän jälkeen myös 3,6. Selvästi innokkaimpia olivat kivijärveläiset, joista avauspäivänä äänesti 7,4 prosenttia. Toiseksi korkein äänestysaktiivisuus oli Kannonkoskella: 4,2.

Laukaassa eurovaalit eivät sen sijaan saaneet väkeä liikkeelle, vaan äänestysprosentti jäi 2,2:een. Kaikkiaan äänensä kävi keskiviikkona antamassa 7 816 keskisuomalaista, joista 4 469 Jyväskylässä. Se on selvästi enemmän kuin viisi vuotta sitten, jolloin Jyväskylässä äänesti ensimmäisenä päivänä 2 616 ihmistä.

Vuoden 2014 eurovaalien ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä äänesti 2,5 prosenttia äänestäjistä. Vaalien äänestysprosentti Suomessa jäi niissä vaaleissa 41 prosenttiin.

Äänestysvilkkaus jäänee kuitenkin alhaisemmaksi kuin huhtikuussa pidetyissä eduskuntavaaleissa. Silloin ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä äänesti 5,6 prosenttia.

Ennakkoäänestys päättyy tiistaina. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 26. toukokuuta.

Suomesta valitaan kolmetoista europarlamentaarikkoa. Jos Britannian EU-ero toteutuu, kasvaa suomalaismeppien määrä yhdellä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .