Eurovaalitappio johtaa sinipunahallitukseen?

Keskustalla menevät eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit sekaisin, väittää SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen. Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen kirjoitti keskiviikkona Suomenmaassa, että keskustan vastustajien julki lausumattomana tavoitteena on luoda vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeen Suomeen sinipunajohtoinen hallitus kokoomuksen ja SDP:n varaan.

- Jarmo Korhonen kehittelee nyt kuvitteellista kesädekkaria, jossa kassakaappiin on kätketty salaiset hallitustoiveet, Ari Korhonen sanoo tiedotteessaan.

Ari Korhosen mukaan hallituskokoonpanot muodostetaan eduskuntavaalituloksen eikä europarlamenttivaalien pohjalta.

Keskustan Jarmo Korhonen varoitti suorasanaisesti keskustalaisia uskomasta vastustajien pelotteluihin ja menemästä mukaan sisäisen eripuran lietsontaan. Korhonen ennusti kokoomuksen ja SDP:n koalition tietävän kylmää kyytiä tasapainoisen Suomen kehittämiselle.

Puoluesihteeri myös vetosi keskustalaisiin, jotta he äänestäisivät keskustalaista ehdokasta sunnuntaisissa EU-vaaleissa. Näissä vaaleissa päätetään Suomen ja erityisesti maaseudun tärkeistä kysymyksistä, eivätkä muut puolueet näitä puolusta, Korhonen sanoi.

Jarmo Korhonen painottaa, että Euroopan parlamentin vaaleissa ovat kyseessä Suomen kansalliset edut. Lisäksi hänen mielestään on myönnettävä, että vaalien tuloksella on oma merkityksensä myös kotimaan politiikkaan.

- Julkisessa keskustelussa on pyritty pitkin kevättä rakentamaan asetelmaa niin, että keskusta kokisi vaaleissa rajun tappion. Keskustaa kohtaan on lietsottu tappiomielialaa sekä heppoisten suosiokyselyjen ja median itse kehittämien kohujen voimin että yrittämällä nostaa eripuraa jäsenistön ja kannattajakunnan keskinäisiin väleihin.

SDP:n Korhosen mielestä keskusta maalaa nyt itse suurimpia mörköjä seinille.

- Suomen eduskunnan vaalit käydään vasta keväällä 2011.