Evan selvitys: Suomi suhtautuu poliittisiin lakkoihin poikkeuksellisen sallivasti

Professori Seppo Koskinen kertoo, että esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa vain lyhytaikaiset, muutaman tunnin poliittiset lakot ovat sallittuja.

Suomen suhtautuminen poliittisiin lakkoihin on sallivampi kuin monissa muissa Euroopan maissa, kirjoittaa työoikeuden professori Seppo Koskinen Elinkeinoelämän Valtuuskunta Evalle tekemässä selvityksessään.

Koskinen kertoo, että esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa vain lyhytaikaiset, muutaman tunnin poliittiset lakot ovat sallittuja. Ranskassa taas poliittinen lakkoilu on sallittua, jos syyllä on yhteys työsuhteisiin. Kiellettyä poliittinen lakkoilu on Koskisen mukaan esimerkiksi Saksassa ja Britanniassa.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Poliisi kiinnittää tänä kesänä erityistä huomiota festivaalien turvatoimiin

Eurooppaan mahtuisi lisää vauvoja – Alhainen syntyvyys ei ole kuitenkaan suurin uhka talouskehitykselle

Punkkitautien määrä on moninkertaistunut, mutta hysteriaan ei ole syytä – "Yksi purema 50:stä johtaa todettavaan sairauteen"

Jo puolella Suomen lapsiperheistä on yksityinen sairauskuluvakuutus

Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Karannutta koiraa pyydystäneet ihmiset katkaisivat junaliikenteen Helsingissä – "Erittäin huono idea mennä junien sekaan juoksentelemaan"

Jännittävä lätkämatsi nostaa sydänpotilaiden verenpaineet kattoon – Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä tärkeä peli voi näkyä yllättävällä tavalla

Päiväkodin johtaja sai kärsiä, kun jyväskyläläisäiti hermostui perheestä tehdystä lastensuojeluilmoituksesta – pikaistuksissa kirjoitetusta viestistä sakkoja

Kyllä tästä maisterille seppele syntyy – yliopiston promootion juhlallisuudet alkoivat

Vanhat koulurakennukset joutuivat jälleen ilkivallan kohteeksi Tikkakoskella – katso karut kuvat spraymaalilla sotketuista seinistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.