Ex-kuntapoliitikolle tuomio törkeästä rahanpesusta – nosti ulkomaille muuttaneen siskonsa perusteettomia lapsilisiä yli 44  000 euroa

Siskonsa perusteettomia lapsilisiä yli 10 vuoden ajan nostanut ja käyttänyt nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen törkeästä rahanpesusta.

Sisko muutti pois Suomesta vuonna 2003, minkä jälkeen tuomittu nosti tämän suomalaiselle tilille tulleita etuuksia vuoteen 2013 asti, kaikkiaan yli 44  000 euroa, sanotaan Helsingin käräjäoikeuden tuomiossa.

Toisin kuin nainen väitti, oikeus ei löytänyt mitään näyttöä siitä, että rahoja olisi lähetetty ulkomaille muuttaneelle siskolle. Oikeuden mukaan naiselle oli selvää, ettei siskolla ollut oikeutta lapsilisiin Suomessa. Hän piti ja käytti rahat itse, oikeus totesi.

Kokoomuksen ja vihreiden varavaltuutettuna aiemmin Helsingissä ollut Saido Ahmed Mohamed, 44, tuomittiin törkeästä rahanpesusta vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Mohamedin sisko tuomittiin viime vuonna lainvoimaisesti puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen petoksesta, koska hän ei ilmoittanut Kelalle muutostaan.