F1-kuljettaja Valtteri Bottas ja ralliautoilija Kalle Rovanperä nousevat Hawkien kyydissä taivaalle Tikkakoskella ilmavoimien juhlalentonäytöksessä

Formulatähti Valtteri Bottas ja rallikuski Kalle Rovanperä nousevat ilmavoimien juhlalentonäytöksen yhteydessä lauantaina 16.6. Tikkakoskella Hawk-hävittäjien kyytiin.

Autourheilutähdet nousevat eturivin ilmataisteluopettajien kyydissä taivaalle taituroimaan, kerrotaan järjestäjien tiedotteessa.

– On kunnia juhlistaa ilmavoimien juhlavuotta ja lentää AKK:n Flying Finn -siipitunnuksen alla. Sain itse tärkeää apua lajiliiton nuorisopolulta urani alkuvaiheilla. En tiedä yhtään mitä odottaa tulevalta lentonäytökseltä, mutta uskon että Hawks-lentäjät tulevat tarjoamaan minulle ainutlaatuisen kokemuksen mikä jää mieleeni ikuisesti, Bottas toteaa tiedotteessa.

– Varmasti juuri ennen hävittäjään astumista tulee sama tunne kuin ennen lähtöä erikoiskokeelle; mahanpohja kertoo että ’nyt mennään’. On mahtava päästä Valtterin kanssa taivaalle ja kokemaan, mitä ilmavoimien huippulentäjät osaavat. Nyt meitä on useampikin Flying Finn yhdessä näyttämässä, millaisiin huippusuorituksiin Suomen ykköspilotit ja -kuskit yhdessä pystyvät, kommentoi puolestaan Kalle Rovanperä.

Lennolla on mukana Hawk-lennonopettaja, majuri Timo Rauhala.

– Katsotaan sitten koneessa, kuinka G-voimat puraisevat ja miltä nopeudet yli 1000 kilometrin tuntivauhdissa tuntuvat. Haaste on ilmassa mutta uskon että Flying Finn -kuljettajat sen hienosti selvittävät.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .