FK: Rahat ovat turvassa verkkohyökkäyksistä huolimatta

Finanssialan keskusliitto rauhoittelee palvelunestohyökkäyksistä huolestuneita pankkiasiakkaita. FK korosti lauantaina tiedotteessaan, että pankkiasiakkaiden varat ovat tallella ja turvassa, vaikka hyökkäyksistä on aiheutunut monille suurta harmia.

- Palvelujen käytettävyyteen liittyvillä tilapäisillä ongelmilla ei ole vaikutuksia maksujärjestelmien luotettavuuteen ja turvallisuuteen. Suomalainen finanssiala panostaa jatkuvasti sähköisten palvelujen turvallisuuteen, FK vakuutti.

FK muistuttaa, että sekä kuluttajien että yritysten on syytä pitää huoli omien päätelaitteidensa, palvelimiensa ja laitteistojensa turvallisuudesta, ettei niitä kaapattaisi. Viime päivien häiriöliikenteestä merkittävä osa on tullut Suomen rajojen sisäpuolelta.

Suomen oloissa suuret palvelunestohyökkäykset ovat olleet harvinaisia. Vuonna 2012 tehtiin iso hyökkäys mediataloja vastaan, joka kohdistui muun muassa Helsingin Sanomiin ja Yleisradioon. Joulukuussa 2014 hyökättiin teleoperaattori DNA:ta vastaan. FK ennakoi, että verkkohyökkäyksiä tulee jatkossa lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

F-Securen Hyppönen MTV:lle: Pankki-iskujen takana suomalaisteinit

Uusimmat

Kotimaa

"Vähän liikaa menemme talkoolla" – Asiantuntijat: Suomen pitää petrata kyberturvallisuudessa

Yön uutiskooste: Trump jatkaa taistelua salatakseen verotietonsa, mittava Schjerfbeck-näyttely avautuu Ateneumissa ja postilakon sovittelua jatketaan

Lukiot uudistuvat vuonna 2021 – näin muutoksiin valmistaudutaan Jyväskylän Norssissa ja Gradia-lukioissa

Nuohous maksaa nyt enemmän kuin ennen – alan avaaminen kilpailulle ei laskenutkaan hintoja

Sateet väistyvät, mutta jäätyvät tienpinnat pitävät autoilijat valppaina

Postilakon osapuolet palaavat sovittelijan pakeille

Vasemmistoliitto kokoontuu Kuopiossa, Li Andersson jatkaa puheenjohtajana – puoluejohdolta odotetaan enemmän ymmärrystä alueiden asioille

Huuhkajien EM-trilleriin vaeltavat fanit vaikuttavat Helsingin keskustan liikenteeseen tuntien ajan, poliisi sanoo

CMI jalkautui Jyväskylän kouluihin: kasiluokkalaisten saaman tehtävän ratkaisi yksi oppilas – "Hän oivalsi saman kuin presidentti Martti Ahtisaari aikanaan"

Jyväskylä irtisanoo vanhusten kotihoidon ostopalvelusopimukset Mehiläisen, Attendon ja Jyväskylän Hoivapalvelujen kanssa – Kaupungin oman tuotannon rinnalla vaihtoehtona on palveluseteli

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.