Facebook auttoi 3-vuotiasta: Rakas lelu löytyi toiselta puolelta Suomea!

Ilmiöt sosiaalisen median palvelussa Facebookissa nousevat välillä häkellyttävyyksiin saakka. Erilaisissa tapauksissa haetaan milloin apua, milloin tykkäyksiä, ja joskus yhteisössä piilee suurikin voima.

Facebookissa apua löytyy myös pienempiin asioihin. Yksi tällainen pieni, joskin omistajalleen erittäin tärkeä tapaus ratkesi tämän viikon maanantaina Facebookin avulla.

Kyseessä oli 3-vuotias Lilja ja hänen pehmonorsunsa Arja, joka katosi viime viikon keskiviikkona Palokan K-citymarketiin. Lilja oli ollut kyläilemässä Keski-Suomessa ja lähtenyt mumminsa ja tätinsä kanssa kauppaan, jonne lelu jossain vaiheessa jäi.

Kun Arja-pehmonorsua ei löytynyt haeskelemallakaan, päätti Liljan äiti tehdä ilmoituksen Facebookiin.

– Arja jäi todennäköisesti epähuomiossa lapsille tarkoitettuihin autokärryihin. Tyttäremme huomasi vasta kotona kauppareissun jälkeen, että Arja ei ollutkaan enää mukana, Liljan äiti Niina Simonen kertoo.

– Tyttäremme lähti tädin kanssa heti takaisin etsimään sitä, mutta sitä ei enää löytynyt mistään. Suru oli suuri, kun tyttö tajusi, että Arja on nyt oikeasti hukkunut.

Ilmoituksella yli 1 000 jakoa

Lilja oli saanut pehmonorsun 3 kuukauden ikäisenä, joten sen katoaminen oli tytölle kova paikka. Ensimmäisenä yönä kyyneleet virtasivat, mutta uskoa pehmolelun löytymiseen riitti. Äitinsä mukaan tytär puhui lelustaan joka päivä ja leikki, että se oli löytynyt. Lisäksi Lilja mietti, että "ehkä joku kiltti täti tuo lelun takaisin".

Etsinnöistä ja kyselyistä huolimatta lelua ei löytynyt. Sunnuntaina Niina-äiti laittoi ilmoituksen Facebookiin.

– Postaustani jaettiin oli 1 000 kertaa, myös Palokan K-citymarket jakoi sen sivuillaan. Heti sunnuntaina sain viestin eräältä tuttavaltani, joka kertoi, että oli aiemmin viikolla löytänyt norsun Palokan Prismasta ja vienyt sen neuvontaan!

Vaikka pehmonorsu oli löytynyt "väärästä" kaupasta, kokeili Niina kuitenkin kepillä jäätä ja soitti maanantaina Prismaan.

– Soitin varuilta ja kyselin norsun perään. Siellähän Arja oli! Kuvauksesta ei voinut erehtyä: harmaa, nuhjuinen ja aika litteä pehmonorsu.

– Se, miten se on Prismaan päätynyt, jää varmaankin arvoitukseksi, mutta pääasia, että se löytyi.

Tänään keskiviikkona Lilja-tyttö ei vielä tiennyt, että norsu oli löytynyt. Pehmolelu on parhaillaan postissa matkalla Helsinkiin omistajansa luo.

– En malta odottaa nähdä neidin ilmettä, kun hän saa paketin ja avaa sen!

Niina-äiti kiittää sydämensä pohjasta kaikkia etsintöihin osallistuneita.

– Luimme ihmisten FB-postauksia aiheesta ja liikutuimme kyllä todella paljon siitä, että ihmiset jakoivat tätä viestiämme ja halusivat auttaa. Lisäksi heidän kommenttinsa olivat todella ihania ja välittäviä, hän sanoo.

– Olemme todella kiitollisia kaikille etsintöihin osallistujille ja sille ihanalle tuttavalle, joka välitti sen verran, että noukki Arjan ja vei sen neuvontaan. Tämän kokemuksen jälkeen en jätä yhtään löytämääni lelua palauttamatta neuvontaan tai löytötavaratoimistoihin. Ne voivat olla niin tärkeitä jollekin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .