Häiriköt terrorisoivat poliitikkoja uudella keinolla: "Kohteena rasismin vastustajat"

Facebookissa toimivat ryhmät ovat aihettaneet harmia myös monelle keskisuomalaiselle poliittiselle toimijalle.

Napitetaan mädättäjät -ryhmä on yllyttänyt tekemään aiheettomia ilmiantoja Keski-Suomen Vasemmistonaisten puheenjohtajasta Irma Hirsjärvestä. Hirsjärven sivut on suljettu kolme kertaa.

– Sivuni suljettiin viikon sisällä kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla sain sivut auki nopeasti ja toisella kertaa siihen meni pari päivää, mutta kolmannella kerralla prosessi oli hankala ja jouduin lähettämään Facebookille kopion henkilöllisyystodistuksestani.

Hirsjärvi on ollut asiasta yhteydessä poliisiin ja aikoo tehdä rikosilmoituksen.

– Poliisi on pyytänyt, että tekisin rikosilmoituksen. Sen jälkeen poliisi voi tehdä Facebookille kansainvälisen tutkintapyynnön.

Kohteena useita poliitikkoja

Hirsjärvi kertoo, että Facebookissa toimiva ryhmä on aiheuttanut hänelle runsaasti harmia.

– Toimin Facebookissa muun muassa hyväntekeväisyysryhmissä ja siellä on myös ammattiini liittyviä asioita. Mielestäni kyseessä on poliittisen toiminnan estämisyritys. Tekijät ovat iskeneet sellaisten henkilöiden sivuille, jotka ovat aktiivisesti vastustaneet rasismia.

Häiriköt ovat onnistuneet sulkemaan väliaikaisesti myös Keski-Suomen Keskustanaisten puheenjohtajan Marita Jokisen Facebook-tilin.

Lisäksi Vasemmiston Eila Tiaisen vaalikampanjan päällikkönä toimiva Ilkka Pernu on kohdannut sosiaalisessa mediassa yllättäviä vaikeuksia.

– Eräänä päivänä Facebook ilmoitti, etten ole se Ilkka Pernu, joka tiliä käyttää ja pyysi minua lähettämään henkilöllisyystodistukseni. En tehnyt sitä, vaan avasin uuden tilin, Pernu kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .