Facebook-ryhmä kerää eläinrääkkääjien nimiä

Kohuttu Facebookin ilmiantoryhmä Koiraa ei saa palauttaa kiduttajalle -ryhmä on alkanut kerätä torstaista lähtien julkista rekisteriä eläinsuojelurikostuomioista. Facebookissa julkaistuista tuomioista ei ole poistettu yksilöiviä tietoja, vaan niistä voi lukea syytettyjen koko nimet, kotiosoitteita ja henkilötunnuksia. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

- Julkaisemme eläinrääkkääjien kuvia, lehtijuttuja sekä oikeuden päätöksiä, sivuston ylläpitäjä kirjoittaa Facebookissa.

Kohuyhteisön ylläpitäjä kertoi sähköpostitse Ilta-Sanomille olevansa yksityishenkilö, nimeltään Juha sekä olleensa mainosalalla 15 vuotta ja asuvansa Etelä-Suomessa. Sen enempää ylläpitäjä ei itsestään halua kertomaan.

- Perhe- ja työsyistä en ole lähtenyt tietojani mainostamaan sen kummemmin, Juha kertoi Ilta-Sanomille.

Facebook-ryhmä perustettiin Turussa lokakuussa 2010 sattuneen eläinrääkkäys-tapauksen jälkeen. Puheenaiheeksi ryhmä nousi Äänekoskella jouluna tapahtuneen raa'an rääkkäystapauksen jälkeen. Facebook-sivuilla julkaistiin koiran surmasta epäiltyjen henkilöiden nimet ja kuvat.

Yhteisössä on tällä hetkellä yli 57 000 jäsentä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Reko-koira kuohuttaa, uusia tapauksia kaivetaan

Kolmikon nimet levisivät nopeasti nettiin

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän kaupunki salaa valtaosan Alvan myyntiä selvittäneestä konsulttisopimuksesta – "Kaupunki tuntuu toimineen tosi kevyillä perusteilla", arvioi tutkija

Mänttä-Vilppulan kohutun lentokenttähankkeen sopimus herättää paljon kysymyksiä: "Ei tunnu olevan oikein päätä eikä häntää"

Kohu Mänttä-Vilppulan rakennushankkeesta ei näytä hätkäyttävän Tahkolla ja Luumäellä – "Ei ole ilmennyt mitään sellaista, mistä pitäisi olla huolestunut"

Kommentti: Repimisestä rakentamiseen

Kyyjärveläisen Ilpo Sääksjärven elämä on muuttumassa irtisanomisen seurauksena – "Olen miettinyt, millä tavalla työnantaja valitsee irtisanottavat"

Henkilöauto päätyi yöllä ojaan Saarijärvellä – kuljettajaa ei löydetty

Yön uutiskooste: Oslossa ylipistosairaalan työntekijällä on todettu koronavirustartunta, Wall Streetilla heikoin viikko sitten vuoden 2008 finanssikriisin

Opettajankoulutukseen hakeville on tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteinen soveltuvuuskoe – “Sukupuoli ei ole arviointikriteeri”

Ajatustyössä täytyy osata sanoa ei – keskitytkö oikeisiin asioihin?

Tiesitkö, että ilman karkauspäivää talvi osuisi ennen pitkää heinäkuulle? – Säynätsalolainen Hanne Hytönen täyttää tänään sekä 36 että 9 vuotta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.