Facebookin tietomurron vaikutukset Suomeen vielä hämärän peitossa

Yhteisöpalvelu Facebookissa paljastuneen suuren tietomurron tarkoista vaikutuksista Suomessa ei ole vielä saatu kuvaa, kertoo Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jarkko Saarimäki.

Saarimäen mukaan lienee kuitenkin selvää, että suomalaisiakin käyttäjiä on joukossa, sillä murto on koskenut lähes viittäkymmentä miljoonaa käyttäjää ympäri maailman.

Toistaiseksi ei ole saatu tietoja siitä, että suomalaisten käyttäjien tietoja olisi käytetty hyväksi. Murrossa varastettuja kirjautumistunnuksia on saatettu käyttää esimerkiksi palveluissa, joihin kirjaudutaan Facebook-tunnusten avulla. Niitä on tarjolla runsaasti, mutta Saarimäki suosittelee, että niiden käytössä käytetään tarkkaa harkintaa.

–  Kirjautuminen Facebookin kautta on kätevää ja vaivatonta, mutta kannattaa harkita, missä sitä käyttää. Siinä ottaa uuden tahon mukaan, jonka toiminnan turvallisuuteen pitää luottaa.

Saarimäen mukaan vahva tunnistautuminen kannattaa tehdä esimerkiksi suomalaisilla pankkitunnuksilla. Muuten kannattaa jokaiseen palveluun luoda ainutkertainen salasana ja tunnus.

Facebook ei ole perjantain jälkeen kertonut lisätietoja tietomurrosta ja sen seurauksista. Kirjautumiset on nollattu kaikkiaan 90 miljoonalta käyttäjältä, jotka ovat joutuneet kirjautumaan palveluun uudelleen. Facebookin mukaan käyttäjien ei tarvitse tämän takia vaihtaa salasanaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Anna-Maja Henriksson hakee jatkokautta RKP:n puheenjohtajana

Jyväskylän lentoaseman peruskorjaus sulki kiitotien puoleksitoista kuukaudeksi – Henkilöliikenteen jatkumisesta ei ole tietoa

Ministeri ja Kuntaliiton toimitusjohtaja vääntävät kuntien uusien tehtävien rahoituksesta julkisen talouden sukeltaessa – "Emme usko, että valtionkaan rahat riittävät"

Mitä ihmettä? Valtio jakaa kunnille 2 miljardia euroa, mutta silti jopa Helsinki tekee kymmenien miljoonien tappiot – "Veronkorotuksissa joudutaan tekemään isoja arvovalintoja"

Valtiovarainministeri Vanhanen HS:lle: Hallitusohjelman kirjaus 30  000 uudesta työllisestä on voimassa

Monet metsästysseurat kaipaavat kipeästi nuoria riveihinsä – toiset taas saattavat evätä jäsenyyden puuttuvien suhteiden vuoksi

Sadealue pyyhkäisee Suomen yli tänään

Marinin hallituksen kykyihin luotetaan enemmän kuin Rinteen ja Sipilän – enemmistö kyselyyn vastanneista uskoo, ettei hallitus hajoa ennen seuraavia eduskuntavaaleja

Saksa imuroi Eurojacpotin isoimmat voitot – Suomessa lykästi Prisman, Citymarketin ja Teboilin asiakkaita

Suomessa katoaa ihminen joka päivä – Heistä moni löytyy nopeasti, mutta osa ei koskaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.