Facebookin uusi ominaisuus helpottaa kyttäämistä: Nyt näet, kuka luki päivityksesi ja milloin

Yhteisöpalvelu Facebook on nyt tuonut suomalaisten käyttäjien ulottuville uuden ominaisuuden, joka helpottaa toisten käyttäjien toiminnan seuraamista. Nykyisin Facebookin ryhmissä näkee, ketkä ovat lukeneet sinne kirjoitettuja päivityksiä.

Listan saa näkyviin klikkaamalla päivityksen viereen ilmestynyttä linkkiä. Listasta näkyy paitsi viestin lukeneiden käyttäjien nimet ja kuvat, myös kellonajat, jolloin he ovat viestin lukeneet.

Luettelo ei näytä pelkästään käyttäjän omia Facebook-kavereita vaan kaikki viestin lukeneet. Ominaisuus toimii tällä hetkellä vain Facebookin suljetuissa ryhmissä.

Toistaiseksi päivitykset lukeneiden käyttäjien lista ei ole käytössä kaikissa Facebookin ryhmissä. Tämä johtunee siitä, että Facebook tuo toiminnon palveluunsa vaiheittain.

Uusien ominaisuuksien lanseeraaminen vähitellen on yhteisöpalvelun tavallinen toimintatapa.

Ei ole tiedossa, kaavaileeko Facebook ominaisuuden laajentamista suljetuista ryhmistä muualle palveluun. Ominaisuuden laajentaminen tarkoittaisi, että käyttäjä voisi nähdä, ketkä hänen profiilisivuaan lukevat. Nykyisin omalla sivulla käyneistä on mahdoton saada tietoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.