Farmariauto paloi poroksi Jyväskylän Ylistönmäellä – paikalle sattunut postinkantaja pelasti rakennuksen liekeiltä

Jyväskylän Ylistönmäen Päätekujalla syttyi tulipalo varhan tiistaiaamuna. Talon pihassa olleen uudehkon farmari-Volvon moottoritila leimahti tuntemattomasta syystä liekkeihin.

– Siinä oli käynyt onni, että postinkantaja oli sattunut paikalle ennen kuin tuli ehti levitä vieressä olleeseen autotalliin ja rakennukseen. Räystäslaudat ehtivät jo mustua, kun liekit nuolivat seinää. Sen verran lähellä kävi, kertoo päivystävä palomestari Tero Uusi-Maahi.

Hänen mukaansa palo oli tuossa vaiheessa jo täydessä vauhdissa. Postinkantaja oli hälyttänyt itselleen apua talon asukkaista, ja ryhtynyt alkusammutukseen.

– He olivat tyhjentäneet pari sammutinta liekkeihin, ja laittaneet paksuja mattoja tulen päälle. Se hillitsi paloa pelastuslaitoksen saapumiseen asti, Uusi-Maahi sanoo.

Palokunnan saavuttua paikalle sammutus ei vienyt kauaa.

– Tuli uskoi vettä nopeasti. Auto meni lunastuskuntoon, kun lähes koko moottoritila meni kuumuudessa mössöksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Neuvokas postinjakaja esti uhkaavan Volvo-palon leviämisen rakennuksiin Jyväskylän Ylistönmäellä – "Toimin maalaisjärjen pohjalta"

Uusimmat

Kotimaa

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Eurojackpotin potti nousee 22 miljoonaan euroon

Jämsän Vilja Rockissa osattiin ottaa korona huomioon: paikalla olleiden mukaan festaria olisi vaikea hoitaa paremmin – katso kuvasarja!

16-vuotias tyttö riehui vasaran kanssa nuorisokodissa ja yritti ryöstää miehen puukolla uhaten kadulla Jyväskylässä –  tuomittiin ehdollista vankeutta

STM on tehnyt arviolta 100 miljoonan euron esityksen suojavarusteiden hankinnasta Huoltovarmuuskeskukselle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.