Feministiryhmä nousi lääppijöitä vastaan – Ahdistelutarinoita luettiin ääneen

Feministiryhmä Helfem kampanjoi naisten seksuaalista ahdistelua vastaan. Ryhmä on ryhtynyt Facebookissa keräämään aiheeseen liittyviä ahdistelua kokeneiden tarinoita.

Sunnuntaina Helsingin Narinkkatorilla luettiin osa kertyneistä tarinoista ääneen. Tilaisuuteen osallistui nelisenkymmentä ihmistä. Tarinat on määrä julkaista myös painettuina.

– Seksuaalinen ahdistelu ei ole Suomessa uusi ilmiö. Se on ollut aina osa suomalaista arkea. Ennen viime viikolla käytyä #lääppijät -keskustelua asiasta on kuitenkin vaiettu, ryhmä toteaa tapahtumatiedotteessaan.

Keskustelu seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä on käynyt vilkkaana alkuvuoden, kun lukuisat naiset ja miehet ovat jakaneet sosiaalisessa mediassa kokemuksiaan ahdistelusta. Tunnisteilla "lääppijä" ja "lääppijät" jaetuilla kertomuksilla on pyritty osoittamaan seksuaalisen ahdistelun yleisyys ja nostamaan häirintä keskustelunaiheeksi.

Juttua korjattu 18.1.2016 klo 11:41: Ryhmä kerää Facebookissa kaikkien ahdistelua kokeneiden tarinoita, ei vain naisten kuten aiemmassa versiossa todettiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.